‘Bitcoin (BTC) prijs in 2019 beïnvloed door Chinese piramidespel PlusToken’

Dit jaar steeg de bitcoin (BTC) prijs van $3.400 naar een prijs van $14.000 op sommige beurzen. De prijs is gewoon een kwestie van vraag en aanbod, maar door de relatief kleine markt kan er wel makkelijk invloed op worden uitgeoefend.

Zeker wanneer je veel BTC in kas hebt, kun je op zijn minst de prijs op één bepaalde beurs een bepaalde richting op duwen. Als je op zoek gaat naar verklaringen kom je van alles tegen. En onderstaande willen we je niet onthouden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Let op! Dit is pure speculatie .

PlusToken

Een van de partijen met een flinke zak bitcoin zijn de mensen achter PlusToken. Dat is een Chinees piramidespel waar men veel BTC aan verdient.

Volgens Dovey Wan, een doorgaans welingelichte bron voor bitcoin nieuws uit China, hebben zij de markt flink beïnvloed met het verdiende geld. PlusToken verkocht via cryptobeurs Huboi in juli een flink aantal bitcoin, dat kan volgens Wan (mede) de aanleiding

November

Ook in november zijn de wallets van PlusToken nog bijzonder actief. Naast bitcoin halen de deelnemers aan dit piramidespel ook een flink aantal Ether (ETH) op.

De oplichters zouden zo’n 187.000 BTC in kas hebben. Dat is gebaseerd op de wallets die bekend zijn. Naar schatting heeft PlusToken al 220.000 bitcoin afgetroggeld van investeerders die denken de kans van hun leven te hebben. Het is onduidelijk hoeveel van deze fondsen nu op cryptobeurzen staan.

De eigenaar(s) van de fondsen op de bekende adressen hebben al een tijdje geen gebruik gemaakt van een mixer of andere manier om hun coins ‘schoon te maken’.

Piramidespel

Piramidespellen als PlusToken en Bitconnect werken voor vroege investeerders vaak goed zo lang de prijs van BTC meewerkt. Het hele concept is echter zo’n beetje overal ter wereld verboden.

Wanneer jij nieuwe investeerders aanbrengt, krijg jij een deel van de inleg van die nieuwe investeerders. Maar wat als er niemand is om meer te investeren? Dan ben je als persoon onder aan de piramide de pineut: je bent je geld kwijt en kunt niets verdienen.

Met de opkomst van verschillende tokens en coins zijn er in de cryptospace helaas genoeg voorbeelden te vinden.

Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dat het vaak ook.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...