Bitcoin prijs dipt onder $16.000

De bitcoin prijs is flink onder de $16.000 gezakt deze maandag. Op de Bitstamp grafiek duikelde de koers even naar $15.588, op moment van schrijven schommelt de prijs bij $15.800.

Het is zelfs een dieptepunt van de afgelopen 24 maanden. De laatste keer dat de prijs zo laag stond was eind 2020, voordat de koers aan een rally begon boven de $40.000 en later bijna zelfs bijna $70.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

bron: Cryptocompare
bron: Cryptocompare

Dat optimisme ligt nu ver achter ons. 2022 staat in het teken van veel verdampte cryptobedrijven en - projecten en bitcoin wordt ook meegesleurd in de malaise van de macro-omgeving van hoge inflatie en het fors laten opdrogen van de liquiditeit door centrale banken wereldwijd. Het huidige FTX-drama kent vele slachtoffers en zal nog slachtoffers gaan maken, dat helpt niet om meer vertrouwen in de markt te krijgen. Positief nieuws krijgt geen gevolg op de beurzen.

Sommigen besluiten om - in de toekomst - minder star te hodlen en op hogere prijzen (mogelijk in de toekomst) te verkopen om weer terug te kopen tegen lagere prijzen.

Op de korte termijn is er ook wat onrust vanwege de 'FTX hacker' die wellicht grote hoeveelheden bitcoin wil gaan verkopen. Kortom, voorlopig blijft het onrustig en angstig op de bitcoinmarkt en is de storm nog niet gaan liggen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...