Bitcoin prijs dipte naar $30.000, dit zeggen de experts

De bitcoin (BTC) prijs dipte naar $30.000 om vandaag weer boven de $40.000 te stijgen. Never a dull moment op de bitcoin markt zeggen we dan.

Dit zeggen de experts op Twitter

Wat vinden experts van deze ontwikkelingen? Is de bodem voor de koers bereikt of zakken we nog verder weg van die all time high van ~$65.000?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de experts die op Twitter van zich laat horen is Peter Brandt, een Amerikaanse belegger met tientallen jaren marktervaring.


In de VS zijn er vooral hedgefondsen en vermogensbeheerders die de dip hebben gekocht, zo bleek uit eerdere berichtgeving. Dat zijn doorgaans wel marktpartijen die voor korte termijn gewin gaan.

Een verschil met bedrijven die bitcoin voor de langere termijn als kasreserve aanhouden zoals MicroStrategy en Square.

Volgens Anthony Scaramucci, fondsmanager bij SkyBridge, is de bullmarkt nog niet voorbij, ondanks de flinke correctie van ruim 35% ten opzichte van de all time high van 14 april.

In een interview met nieuwszender CNBC zegt de New Yorker, voormalig persvoorlichter van oud-president Donald Trump, dat er een segment in de bitcoin markt teveel risico neemt.

Daar de plotse daling kwamen veel handelaren in de problemen, ze hadden gegokt op een hogere bitcoin prijs in de toekomst, maar werden geliquideerd.

Of ze hebben een lening lopen met als onderpand bitcoin tegen bepaalde voorwaarden. Door de daling kan iemands loan-to-value geraakt worden, waardoor iemand of zijn bitcoin moet verkopen of bitcoin op zijn account moet bijstorten.

Daar bovenop waren er problemen met handelsplatformen. Zo liepen de stortingen naar de beurzen vertraging op, waardoor het koopvolume later op gang kwam.

In de ogen van de anonieme, maar bekende handelaar DonAlt moet bitcoin weer terrein gaan winnen op de kleinere cryptocurrency’s. Hij omschrijft de huidige markt als een ‘retail speeltuin’ met weinig nieuwe verhalen buiten het bitcoin protocol verhaal.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

In gesprek met Marc van der Chijs bespreken we in Hup Bitcoin de huidige situatie in de markt. De hevige prijsbewegingen van de laatste tijd komen ook voorbij.

Lees meer over:
markt

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...