Bitcoin koers zakt $5.000

De bitcoin koers is de afgelopen 24 uur bijna $5.000 gezakt. De koers zit nu 31% onder de all-time high van 10 november.

De dominantie van bitcoin op de cryptomarkt is gezakt onder de 40%, meldt Cointelegraph. Het laagste punt ooit van 37,8% in januari 2018 toen de ICO-hausse op zijn hoogtepunt was.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers zakt $5.000
bron: Tradingview

Aan het einde van het jaar nemen (professionele) beleggers hun winst om het boekjaar 2021 af te sluiten. Januari 2022 begint met een nieuw budget namelijk.

Bovendien is er tussen de feestdagen relatief minder liquiditeit op de beurzen, waardoor bitcoin gevoeliger is voor koersschommelingen.

Uit Glassnode data zou blijken dat ook lange termijn houders tussentijds wat winst nemen. Verkoopdruk vanuit hodlers moet nog overdreven worden.

Op basis van de Spent Volume Age Bands indicator zien we dat jonge munten nog steeds het overgrote deel van het dagelijkse volume vertegenwoordigen.

Het zijn juist munten die in de zomer zijn gekocht die nu worden verkocht (munten van maximaal 6 maanden oud). Tijdens de zomer was er sprake van een dip naar $30.000. Verzilver je een deel van je stack, dan is dat tegen de huidige prijs nog steeds winstgevend.

Bovendien is de vraag vanuit retail wat tanende, getuige nieuwe Google Trends data. Zoekgedrag naar bitcoin is afgenomen. Vraag van (nieuwe) beleggers is nodig om de vraag te laten stijgen en daarmee de prijs.

Dit alles draagt eraan bij dat de koers moeite heeft om een belangrijke technische lijn te doorbreken: de exponential moving average bij~$52.000. Zodra die lijn niet doorbroken, is er weinig reden om zeer bullish te zijn.

Hodling

De huidige correctie is géén reden tot paniek. De trend onder lange termijn houders, beursgenoteerde bedrijven en mining bedrijven is namelijk het vasthouden van hun stack wachtend op hogere prijzen.

De onderzoekers van Arcane Research zagen bitcoin in 2021 de aandelenindex S&P 500 verslaan en verwachten dat in 2022 hetzelfde gebeurt.

Bitcoin koers zakt $5.000

De prijs in euro's:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle beleggingen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...