Indicators Glassnode op groen: 1000% groei tot nieuwe piek Bitcoin

Er zit een ‘waanzinnige bullish periode’ voor bitcoin aan te komen. Dat schrijft Rafael Schultze-Kraft, de CTO van Glassnode, op Twitter. Het is niet zomaar een ongefundeerde uitspraak. Hij zet de voorspelling van de Bitcoin prijs kracht bij met een reeks indicatoren.

Let op: niemand weet wat de koers van bitcoin gaat doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin indicatoren

In een thread haalt Schulze-Kraft enkele ultra-optimistische scenario’s uit de kast. Hij presenteert ze aan de hand van zes marktindicatoren die zijn afgeleid van on-chain data, en vergelijkt ze met de niveaus van eind 2017.

De eerste indicator bespraken we vorige week al in een apart artikel: de NUPL, wat staat voor Netto Unspend Profit/Loss index. Dat is een getal dat de huidige prijs van Bitcoin vergelijkt met de prijs van het moment dat de UTXO voor het laatst is verstuurd. Als we hier vanuit gaan, zal de komende all-time high terecht kunnen komen tussen de $133.000 en $590.000.

Schulze-Kraft heeft nog meer in petto. Met de ‘Market Cap Thermocap Ratio’ kijkt Glassnode naar de premie op de prijs van Bitcoin ten opzichte van het moment dat de coins zijn uitgegeven door de miner. Deze ratio bevindt zich momenteel slechts een kwart van het hoogste punt in 2017.

In 2017 steeg de prijs van Bitcoin met 625% toen de statistiek op het soortgelijke niveau stond. Als de geschiedenis zich herhaalt komt dat neer op een prijs van $138.000.

MVRV score

Een derde indicator die Kraft-Shulze in zijn thread aanhaalt, is de MVRV Z-score. Het probeert te identificeren wanneer Bitcoin “over- en ondergewaardeerd is ten opzichte van zijn reële waarde”. Momenteel bevindt deze indicator momenteel zich op 34% van de top van 2017.

Een parallel met 2017 zou er voor kunnen zorgen dat de komende prijstop neer komt op $240.000.

Kraft-Schulze sluit het Twitterdraadje wel af met een disclaimer: “neem deze cijfers met een korreltje zout”. De percentages en ratio’s wijzen terug naar 2017, een periode die wellicht nooit meer herhaald gaat worden. De indicators zijn gebaseerd op een handjevol datapunten en dus zeker geen financieel advies.

Wil je meepraten over de prijsontwikkeling van Bitcoin? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCIndicator