Bitcoin prijs krijgt zetje van Elon Musk en stijgt boven $40.000

Bitcoin is de afgelopen 24 uur weer boven de $40.000 geraakt, een plus van ruim 4%. De totale bitcoinmarkt is nu ~770 miljard dollar waard, circa 6,1% van de goudmarkt.

Elon Musk effect?

De koop van Twitter door 'bitcoiner' Elon Musk lijkt de cryptomunt even momentum te geven. Musk heeft persoonlijk een beetje bitcoin, maar ook op de balansen van zijn bedrijven Tesla (43.200 btc) en SpaceX (bevestigd tijdens de B Conference met Jack Dorsey, maar onbekend hoeveel).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De koop leidt tot twee vragen: gaat Musk ook bitcoin kopen met Twitter, iets wat eerst nicht im Frage was. En wat gaat aandeelhouder Jack Dorsey ineens met zoveel cash doen?

Ook bitcoin kopen? Het zijn vragen die nu boven de markt hangen en speculanten lijken hierop de frontrunnen: het kopen van bitcoin anticiperend op het kopen van marktparticipanten zoals Musk en Dorsey.

Musk heeft altijd volgehouden voorlopig de bitcoin van Tesla niet te verkopen. Dat werd bevestigd in de presentatie van de kwartaalcijfers over kwartaal één van dit jaar. Vorig jaar heeft Tesla overigens wel wat bitcoin verkocht, wat leidde tot de eerste zwarte cijfers voor de onderneming.

Saaie markt

De markt kon wel een zetje gebruiken, maar er is relatief heel weinig handelsvolume wat resulteert in een ietwat saaie, zijwaartse markt, ziet ook analist Matthew Hyland.

Door de daling richting $38.000 is het sentiment in snel tempo overwegend bearish te noemen op cryptotwitter. Het traject van de koers is om nu de support bij $40.325 (groene lijn) te behouden op naar de weerstand bij $43.135.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...