Zuid-Korea krijgt ‘pro-crypto’ president

854 totale weergaven

De nieuwe Zuid-Koreaanse president staat bekend als een pro-crypto politicus. Yoon Suk-yeol beloofde in zijn camapgne een einde te maken aan ‘onredelijke’ wetgeving rondom bitcoin en cryptocurrency.

Yoon koos net als zijn politieke tegenstanders voor een positieve aanpak van bitcoin in zijn verkiezingscampagne. Het onderwerp is belangrijk in Zuid-Korea, zeker onder jongeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zuid-Korea en bitcoin

Zuid-Korea is al jaren bezig met bitcoin en cryptocurrency. Het land heeft ook steeds meer regels voor de industrie er omheen.

In de praktijk zorgt dat er bijvoorbeeld voor dat klanten van het Zuid-Koreaanse Upbit alleen bitcoin naar een bedrijf kunnen sturen. En níet meer naar een eigen wallet. De regel moet op 25 maart in gaan.

Het is het resultaat van een regel waardoor bitcoin niet zomaar meer naar ‘unhosted wallets’ gestuurd mag worden. Het komt er simpelweg op neer dat Upbit geen transacties faciliteert naar adressen die niet van te voren zijn goedgekeurd.

Het is aan Yoon Seok-youl om zijn woorden waar te maken en voor een positieve sfeer rondom bitcoin te zorgen in Zuid-Korea. Maar het is en blijft politiek.

Yoon zal hoe dan ook de mening van de Financial Services Commission (FSC) moeten veranderen. De toezichthouder zorgde er in juni voor dat cryptobeurzen geen ‘cross trading’ mogen faciliteren.

Kortom: er zijn momenteel nogal wat restricties op hoe je een beurs of broker in Zuid-Korea kunt gebruiken. Bedrijven die zich niet houden aan de regels zijn strafbaar bezig.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsZuid-Korea

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...