Bitcoin prijs stijgt enorm: hoe reageren de whales?

Bitcoin prijs stijgt enorm: hoe reageren de whales?

De bitcoin koers steeg met ruim 13% in een week. De piek voor de prijs lag boven $26.000. Maar hoe reageren de whales hier eigenlijk op? De analisten van Glassnode brengen de spaarders in beeld. Van whale tot shrimp, van kleine hodler tot rijke bitcoiner.

Er komt maximaal 21 miljoen bitcoin op de markt. Een deel is voor altijd verloren, een ander deel wordt constant heen en weer geschoven op verschillende cryptobeurzen. We nemen een kijkje naar de verdeling van het digitale goud.

Geldstromen op het netwerk zijn voor iedereen in te zien. Dit zorgt ervoor dat analisten met verschillende datasets aan de haal kunnen gaan. Het gaat hier om schattingen van Glassnode. Er zijn geen exacte cijfers of databases met alle bitcoin hodlers, gelukkig. Wel geeft de analyse van wallets een leuk inzicht in hoe de markt zich ontwikkelt.

Garnalen en walvissen

De termen die worden gebruikt zijn misschien een beetje gek. Maar we doen een poging om het begrijpelijk te maken. Glassnode kiest ervoor om elke groep hodlers een dierennaam te geven.

De definities op een rij:

  1. Shrimps (<1 BTC)
  2. Crab (1-10 BTC)
  3. Octopus (10-50 BTC)
  4. Fish (50-100 BTC)
  5. Dolphin (100-500 BTC)
  6. Shark (500-1.000 BTC)
  7. Whale (1,000-5.000 BTC)
  8. Humpback (>5.000 BTC)
  9. Cryptobeurzen en miners. In deze statistieken zitten de mensen met geld bij beurzen dus in de categorie exchanges.

Hieronder zie je de verhoudingen. Opvallend is dat sinds februari 2021 de groep 'whales' met 4% is geslonken. Dat geld komt er bij verschillende categorieën bij.

Bitcoin koers stijgt enorm: hoe reageren de whales?

In onderstaande grafiek zie je het verloop van de verdeling van bitcoin. Miners zijn de enige bron van nieuwe bitcoin, het grijze gedeelte begint daarom op `100% en daalt beetje bij beetje. Cryptobeurzen zijn momenteel erg in trek, maar het is duidelijk te zien dat er niet constant meer BTC richting beurzen vertrekt.

De kleintjes groei een beetje. Maar je ziet duidelijk dat er bij de grootste spelers het meeste bitcoin zit. De categorie van 'shrimp' groeit gestaag, maar in een laag tempo.

Bitcoin koers stijgt enorm: hoe reageren de whales?
Lees meer over:
Bitcoin whale

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan