‘Bitcoin prijs stijgt naar $300.000 door Twitter adoptie’

Het zal je niet ontgaan zijn dat het Twitter van CEO Jack Dorsey afgelopen week in samenwerking met het Strike van Jack Mallers gestart is met de integratie van bitcoin in het social media platform.

Deze integratie maakt het voor gebruikers van Twitter mogelijk om elkaar, praktisch zonder kosten en direct, geld toe te sturen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hiermee wordt Twitter dankzij het Lightning Netwerk in één klap een heel effectief middel om waarde over te dragen.

Twitter van social media gigant naar fintech

Het interessante aan deze move van Twitter is dat het bedrijf hiermee in principe de financiële wereld betreedt. Met het bestaande netwerk van miljoenen gebruikers op het platform als basis kan dat zomaar eens een groot succes worden.

“De Twitter integratie van de Strike API maakt van Twitter meteen één van de beste opties ter wereld om internationale betalingen te doen […] en geeft het gebruikers de mogelijkheid om globale betalingen te doen,” aldus Jack Mallers van Strike.

In eerste instantie is de optie enkel beschikbaar voor iOS gebruikers, maar het duurt niet lang voordat ook Android gebruikers hier gebruik van kunnen maken. Jack Mallers gaf zelf aan geen haast te hebben, omdat ze bij de uitrol van dit project geen fouten willen maken.

Moeilijk om de potentie van Lightning te overschatten

Volgens Jack Mallers is de potentie van het Lightning Netwerk lastig te overschatten. In El Salvador is het open monetaire netwerk druk doende om partijen als Western Union en Moneygram uit de markt te prijzen.

Het lijkt dan ook niet lang te duren voordat deze partijen het ook in andere landen zwaar gaan krijgen. Bitcoin en het Lightning Netwerk maken het immers mogelijk om vrijwel zonder kosten internationale betalingen te doen.

Als gebruikers doorkrijgen hoe goedkoop en snel het is om via Bitcoin en het Lightning Netwerk waarde over te dragen, hoe lang duurt het dan nog voordat men alleen nog maar bitcoin wil? Hoe lang zal het duren voordat ook andere platforms dan Twitter deze stap zetten?

Bitcoinmagazine.com liet er hele simpele berekening op los. (Dit is uiteraard puur nattevingerwerk.)

Vanuit dat perspectief lijkt de verdere adoptie van bitcoin onvermijdelijk. Als de marktwaarde van bitcoin de markt voor internationale betalingen opzuigt ($700 miljard), de markt voor influencer marketing ($13,8 miljard) en de wereldwijde digitale betalingsmarkt ($5,44 biljoen), dan zou je op basis daarvan alleen al een marktwaarde van $6,1538 biljoen hebben.

Wat een bitcoin koers van om en nabij de $326.000 betekent. Dat lijkt op dit moment uiteraard nog ver gezocht en zo’n vaart zal het waarschijnlijk niet lopen. Maar als dit op deze manier doorzet, dan kunnen er nog gekke dingen gebeuren.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....