Twitter brengt bitcoin donatie opties naar Android

Twitter gaat verder met het uitrollen van mogelijkheden met bitcoin op hun platform. Twitteraars met een Android kunnen hun profiel updaten om een bitcoin adres toe te voegen. Eerder konden iPhone-gebruikers al aan de slag met betalingen met BTC via het social media platform.

Onder andere via Strike en Muun kun je nu sats versturen naar je favoriete Twitteraars.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In onderstaande video zie je hoe je de opties aan kunt zetten. Let op! De functie lijkt nog niet voor iedereen beschikbaar.

Bitcoin geïntegreerd in Twitter

Het gaat hier om de compatibiliteit van Twitter met het Lightning Netwerk. Door de functie kunnen gebruikers nu een fooi in Bitcoin (sats) geven aan wie je ook maar wilt. Deze feature loopt wel via derde partijen, zoals bijvoorbeeld de CashApp. Dit is een betaalapp van Square, een bedrijf dat ook is opgericht door Jack Dorsey.

Een betaling doen werkt echter ook vanaf apps als Strike of Muun, zo blijkt nu.

De connectie met Bitcoin gaat via de schaalbaarheidsoplossing genaamd het Lightning Network. Hiermee kun je snel en goedkoop bitcoinbetalingen doen.

Jack Mallers laat in onderstaande video zien hoe het werkt:

Twitter onderzoekt naar verluidt nog verschillende manieren om betalingen over de hele wereld in verschillende landen mogelijk te maken. Bitcoin als tipfunctie is een mooie eerste stap, zo stelt productmanager Esther Crawford:

"We willen dat iedereen toegang heeft tot digitale valuta die meer mensen aanspoort om deel te nemen aan de economie en geld over de grens te sturen met zo min mogelijk frictie."

Ook Twitter-directeur Jack Dorsey is enthousiast. Dorsey is een fervent bitcoiner en hij geeft aan dat betalen met bitcoin een groot onderdeel is van de toekomstplannen: "Het zorgt voor veel meer snelheid. De betaalopties zijn nieuw. Dit zijn producten waar we zeker van willen zijn, we zijn klein begonnen en we vinden het juiste product waar mensen bij willen blijven en we evalueren het elke dag.''

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download ook onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...