Bitcoin prijs stijgt weer richting $28.000, miljoenen dollars aan shorts geliquideerd

Bitcoin is deze maandagochtend in een rap tempo omhoog geschoten. De waarde van de grootste cryptocurrency tikte zelfs weer even kort de $28.000 aan.

Bitcoin prijs

Op moment van schrijven betaal je $27.800 voor één bitcoin. Dat is dezelfde prijs als ongeveer een week geleden.

In een tijdsbestek van enkele minuten steeg de prijs van één bitcoin met meer dan 2%. Als je iets verder uitzoomt zie je dat bitcoin het afgelopen etmaal met zo’n 4% steeg.

Een precieze oorzaak is niet duidelijk; voor zover nu bekend is er geen breaking news dat deze stijging kan hebben veroorzaakt. Wel heerst er een positief sentiment in de markt omdat het meer en meer aannemelijk lijkt dat het Grayscale Bitcoin Trust gaat worden omgetoverd naar een spot ETF.

Door de prijsstijging is de marktkapitalisatie van bitcoin gestegen tot $540 miljard.

De koers moet nog doorstijgen naar $28.650 om het hoogtepunt van begin oktober te evenaren. De voorgaande piek van rond de $30.000 dateert alweer van augustus 2023.

Bitcoin stijgt met ruim 4% richting $28.000

Liquidaties

Door de lichte stijging van enkele procenten, zijn er ook weer shorts posities gesloten. Volgens Coinglass zijn er de afgelopen 24 uur zo’n $27 miljoen aan shorts gesloten. Deze investeerders speculeerden met hefboom op een prijsdaling en liepen daardoor tegen een margin call aan toen de prijs begon te stijgen.

Als je ook altcoins meetelt, zijn er $60 miljoen aan short posities geliquideerd door de stijging.

liquidaties

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...