Bitcoin prijs van $30.200 blijft belangrijk

Recente on-chain gegevens benadrukken de aanzienlijke relevantie van de prijs van $30.000 voor de accumulatie van Bitcoin (BTC). Dit fenomeen wordt bevestigd door het crypto-analysebedrijf Glassnode.

Hoewel de prijsactie van Bitcoin enigszins stagneert in de buurt van $30.000, geeft het gedrag van beleggers aan dat er aanzienlijke vraag is naar de grootste cryptocurrency op dit moment.

Glassnode, dat onuitgegeven transactie-outputs (UTXO's) volgt, laat zien dat $30.200 de prijs is waarbij het grootste aantal werd gecreëerd. Deze gegevens zijn afkomstig van de door de entiteit aangepaste URPD van het bedrijf, of UTXO Realized Price Distribution metric. Deze telt UTXO's maar negeert twee belangrijke transactietypes die een valse indruk van de vraag zouden kunnen geven.

Het resultaat is dat 3,8% van de totale BTC-voorraad voor het laatst werd verplaatst bij $30.200 — meer zelfs dan bij $16.500, wat het gebied markeert dichtbij de bodem van 2022 na FTX.

"Een grote beweging komt eraan," zei de populaire handelaar Mikybull Crypto in een reactie op de gegevens.

Meer dan 7 miljoen BTC 'Hodled or Lost'

Andere on-chain gegevens versterken het idee dat oudere investeerders niet geïnteresseerd zijn in het verkopen van hun aandeel, ondanks het feit dat de BTC-prijs dit jaar is verdubbeld.

Glassnode's 'Hodled or Lost Coins'-metriek, die gaat over wat het beschrijft als "oude en grote stashes" van BTC, blijft richting nieuwe recordhoogten gaan.

'Hodled or Lost Coins' is gebaseerd op de zogenaamde "levendigheid" van de Bitcoin-blockchain — hoeveel van de voorraad tegelijk beweegt en na welke periode van inactiviteit. Dit gegevenssegment omvat momenteel 7,77 miljoen BTC, ter waarde van ongeveer $233 miljard. Dit is het hoogste totaal in vijf jaar.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...