‘Bitcoin prijs van $98.000 dit jaar als 2017 zich herhaalt’

De bitcoin prijs gaat naar $98.000 stijgen dit jaar als de bullrun van 2017 zich op nieuw herhaalt. Het is één van de conclusies uit een marktrapport opgesteld door Kraken, een Amerikaanse bitcoinbeurs.

Historisch gezien is het vierde kwartaal van een jaar een sterk kwartaal voor bitcoin, hoewel dat niet elk jaar opgaat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De onderzoekers van Kraken stellen onder meer:

'Mocht bitcoin op eenzelfde tempo blijven doorstijgen, dan is de correlatie met de koersstijging in het vierde kwartaal van 2017 ongeveer 0.88. Dat was het derde beste kwartaal óóit voor bitcoin met een rendement van 220%'.

In de onderstaande grafiek zijn de historische rendementen van bitcoin in de vierde kwartalen geplot.

November is historisch gezien een maand met veel koersschommelingen, maar ook relatief veel rendement ten opzichte van andere maanden.

'Bitcoin prijs van $98.000 dit jaar als 2017 zich herhaalt'
bron: Kraken 'Up, Up & Away'

De analisten bespreken ook de trends van de technische indicatoren de Bollinger Bands en de Relative Strengt Index (RSI) van Bitcoin.

'Historisch gezien viel de toppen van de cycli samen met een score van 96 op zowel de bovenste Bollinger-band als het maandelijkse gemiddelde van de RSI.'

Omdat de RSI momenteel rond de ~71 ligt, heeft deze volgens hen nog de ruimte om te groeien in samenspraak met de spotprijs.

De bovenste Bollinger Band geeft momenteel een waarde van ongeveer
$112.000.

'Bitcoin prijs van $98.000 dit jaar als 2017 zich herhaalt'

Op de korte termijn is er een zeer behoorlijke weerstand bij de $70.000 regionen.

Volgens een onchain analist zoals Willy Woo ligt er nu een stevig fundament in de $50.000 - $60.000 zone en zakt bitcoin daar voorlopig niet meer doorheen.

In deze zone heeft een significant deel van de markt bijgekocht en het is in hun belang om die zone te verdedigen en niet op virtueel verlies te komen. Daarom blijven ze hun bitcoin vasthouden en wisselen ze het niet in voor dollars op een beurs.

Een top van $98.000 voor bitcoin dit jaar in het beste scenario, wat de onderzoekers van Kraken veronderstellen, zal volgens sommigen bearish aanvoelen.

Iemand als Plan B ziet de koers alleen al in deze maand stijgen naar $98.000.

Houd altijd rekening met correcties, dit is géén financieel advies en geen enkel model kan de markt voorspellen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.