‘Prijsvoorspelling van $98.000 van Plan B komt in zicht’

Bitcoin heeft vannacht een nieuwe all-time high genoteerd en dat is goed nieuws voor PlanB en zijn model. De Nederlander voorspelt voor het einde van november namelijk een koers van 98.000 dollar per bitcoin en daarvoor moeten we nog wel even doorstijgen.


Interessant is dat het model tot nog toe vrijwel altijd gelijk heeft gekregen. Geheel tegen de verwachting in schoot de koers vaak rond de datum van de voorspelling bijna exact naar het voorspelde bedrag.

Maandafsluiting van $98.000?

De nieuwe all-time high is voor veel mensen reden om met hernieuwd vertrouwen het Stock-to-Flow (S2F) model van PlanB er weer eens bij te pakken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens dat model gaan we deze maand naar de 98.000 dollar en moeten we voor het einde van het jaar zelfs op 135.000 dollar zitten.

Het model van PlanB meet de schaarste van bitcoin door het aantal reeds gemijnde bitcoin te delen door het aantal bitcoin dat er op jaarbasis bijkomt.

Dat getal geeft de schaarste van bitcoin een waarde die vervolgens vergeleken kan worden met de schaarste van andere assets.

Op basis daarvan komt het model vervolgens tot koersvoorspellingen die soms enorm onwaarschijnlijk lijken, maar tot op de dag van vandaag bijna angstaanjagend precies uitkomen.

Het gaan dus hoe dan ook spannende weken worden. Gaat het model breken of gaat bitcoin verder uitbreken?

Het megabullish stock-to-flow cross-assetmodel

Als je echt een goed gevoel over je bitcoin stack wil hebben, dan moet je het Stock-to-Flow Cross-Asset (S2FX) model erbij pakken. Dit is een 2.0 versie van het eerdere S2F model waar nog bontere koersvoorspellingen uit komen rollen.

Voor het einde van deze cyclus voorspelt het S2FX model namelijk een bitcoin koers van 288.000 dollar. Al plaats PlanB daar wel de kanttekening bij dat er veel moet gebeuren en dat we "echt vuurwerk" nodig hebben in 2022 om dat te bereiken.

Uit een recente Twitter poll van PlanB waarop 242.000 mensen reageerden, blijkt dat bijna 40 procent van de mensen denkt dat bitcoin voor de kerst boven de 100.000 dollar staat, terwijl 31 procent verwacht dat bitcoin de 288.000 dollar haalt. 23 procent van de respondenten is minder optimistisch en verwacht een koers van onder de 100.000 dollar.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....