Bitcoin prijsmodel hint op koers van $275.000 in november 2025

607 totale weergaven

Na een koersdaling van 3,45% op 30 september miste bitcoin de eerste kans op een maandelijkse bullish engulfing candle voor de eerste maal sinds januari 2024. Ondanks dat is er nog altijd sprake van een bullish patroon in de vorm van een bull flag, die bitcoin kan behouden als de koers van 68.000 tot 70.000 dollar wordt doorbroken op de maandgrafiek.

Bitcoin naar $275.000 in november 2025?

Smithson With, een bitcoin-onderzoeker, presenteerde een nieuwe benadering om de koerstoppen van bitcoin voor deze cyclus te voorspellen op basis van het zogenaamde quantile regressiemodel.

Daar moeten we overigens bij vermelden dat het gaat om een absolute koerstop voor bitcoin. Dit zou volgens With het allerbeste geval zijn voor bitcoin, of in ieder geval in de buurt komen van de allerbeste uitkomst.

Wat dat betreft is het misschien niet helemaal eerlijk om te roepen dat With een bitcoin koers van 275.000 dollar voorspelt. Maar aan de andere kant kiest de onderzoeker er zelf voor om precies dit gedeelte van de voorspelling op Twitter te zetten.

Dat levert natuurlijk een hoop interactie op en nu schrijven wij er ook nog een nieuwsbericht over. Wat dat betreft is de missie al geslaagd.

De belangrijkste boodschap

De belangrijkste boodschap die wij je in ieder geval willen meegeven is om deze modellen niet al te serieus te nemen. Het is leuk dat ze er tot op heden in geslaagd zijn om de bitcoin koers te voorspellen, maar dat betekent natuurlijk niet dat we er voor de toekomst ook op kunnen leunen.

Dat dachten mensen in het begin ook over het Stock-to-Flow model van PlanB. Uiteindelijk bleek dat ook niet het geval, hoewel PlanB daar zelf nog anders over denkt.

Wat overigens ook niet wegneemt dat het model van PlanB op een bepaalde manier waardevol is geweest voor bitcoin. Je kunt de modellen wel een beetje gebruiken om richting te krijgen of de schaarste van bitcoin een waarde mee te geven.

Maar uiteindelijk is de bitcoin koers natuurlijk afhankelijk van de beslissingen van mensen in de echte wereld en die zijn niet in modellen te vangen.

 

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....