Bitcoin Purpose ETF heeft ruim 17 duizend Bitcoin in kas

Bitcoin Purpose ETF bereikt een mooie mijlpaal met $1 miljard aan bitcoin. Het Canadese exchange-traded fund heeft ruim 17.013 BTC in kas op het moment van schrijven. Het fonds begon in februari met ruim 6.000 BTC en is hard gegroeid.

Bitcoin ETF

Een exchange-traded fund is een indextracker. Het zijn financiële producten om mee te speculeren op de bitcoin koers. Je kunt als handelaar direct blootstelling krijgen aan de koers van bitcoin zonder zelf BTC te kopen. Het is een passief beleggingsfonds die wordt gedekt door echte bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Al jaren komen er berichten uit Amerika over een bitcoin ETF. Inmiddels zijn er met de Bitcoin Purpose in het buurland van de VS al drie volwassen opties. De eerste was een product van 3iQ.

Het land heeft op dit vlak een voortrekkersrol in de wereld, het lijkt makkelijker om daar te starten met dit fonds. Een ETF is voor de gemiddelde belegger niet zo interessant, zeker niet voor een bitcoiner die zélf zijn geld wil beheren.

Voor traditionele beleggers of grote instellingen is dit echter een bekend product. Zo kunnen ze relatief makkelijk de stap zetten naar de bitcoinmarkt. En daar is, blijkt ook uit de groeiende cijfers, genoeg vraag naar.

Bitcoin Purpose ETF heeft ruim 17 duizend Bitcoin in kas

Industrie rondom bitcoin

Het ecosysteem rondom bitcoin groeit gestaag. Investeerders hebben steeds meer mogelijkheden om mee te doen in deze industrie. Investeerders hoeven al lang niet meer direct BTC te kopen om blootstelling te krijgen. Naast indextrackers komen ook aandelen in het spel.

Op verschillende beurzen kun je bijvoorbeeld aandelen kopen van bitcoin miners. Die aandelen presteren in dollarwaarde in goede tijden zelfs een stuk beter dan de koers van BTC.

Coinbase komt op 14 april naar de beurs. Het is een van de grootste bitcoin handelshuizen van de wereld en het biedt investeerders wederom een manier om mee te doen in deze opkomende industrie.

Lees meer over:
CanadaETF

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...