Nóg een Bitcoin ETF in de VS: Kryptoin doet aanvraag bij SEC

Gisteren (vrijdag, red.) is er in de Verenigde Staten weer een nieuwe aanvraag ingediend voor een Bitcoin ETF. Deze keer was het Kryptoin Investment Advisors die bij de Securities and Exchange Commission (SEC) aanklopte.

Bitcoin ETF aanvraag

Kryptoin is een financiële dienstverlener die onder leiding staat van Jason Toussaint. In oktober 2019 deden ze ook al een poging om een op de beurs verhandeld fonds te noteren. Destijds kregen ze echter nul op rekest van de SEC. Het plan is om met dit voorstel genoteerd te worden aan de Cboe BZX Exchange, waar het twee jaar geleden nog om de NYSE Arca ging.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een exchange traded fund stelt particuliere beleggers in staat om blootgesteld te zijn aan de prijs(wisselingen) van bitcoin, zónder de cryptocurrency zelf te hoeven kopen en opslaan. De aanvraag van Kryptoin volgt op een reeks aanvragen van andere partijen. In totaal lopen er nu 9 aanvragen:

  1. VanEck
  2. Valckyrie
  3. NYDIG
  4. WisdomTree
  5. SkyBridge
  6. WiseOrigin
  7. Fidelity
  8. Kryptoin

Daarnaast is Grayscale naar verluidt ook bezig om haar GBTC Trust om te bouwen tot een ETF.

Volgende fase WisdomTree

De SEC maakte gisteren ook bekend dat ze zijn begonnen met het inzien van de aanvraag van WisdomTree. Daarmee is deze aanvraag in dezelfde fase gekomen als die van VanEck.

De verwachting is dat laatstgenoemde ergens in april duidelijk krijgt over de status van de aanvraag. Volgens het draaiboek hoort de SEC binnen 40 dagen antwoord te geven, als ze er voor kiezen om het proces (om welke reden dan ook) niet te verlengen.

De Winklevoss-tweeling waren de eersten die een Bitcoin ETF binnen wilden vissen. Zij deden in 2013 al een poging.

Canada en Brazilië hebben intussen al hun eigen Bitcoin ETF. Purpose, de grootste van drie Canadese ETF’s, haalde binnen één maand meer dan $1 miljard (!) op. Evolve en CI Global Asset Management vullen het kwartet aan.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
ETF