‘Bitcoin is onze redding als het systeem faalt’, zegt Amerikaanse senator in spe

Bitcoin (BTC) is een manier om jezelf te beschermen tegen een financieel systeem dat omvalt. Dat stelt de aankomende Amerikaanse senator Cynthia Lummis: ”Als we op het punt komen waar we zoveel uitgeven dat de boel instort, dan is er bescherming voor elke overheid in de wereld, die bescherming is bitcoin.”

Bitcoin

Lummis werd recentelijk gekozen voor een plek in de senaat in de staat Wyoming. Deze staat wil graag een belangrijke rol spelen in het bitcoin ecosysteem in Amerika. Het niet heel geheel verrassend dat zij dus verkozen is, het bitcoin beleid is een belangrijk punt voor haar staat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mocht het financiële systeem echt niet meer te houden zijn, dan biedt bitcoin een uitweg. ”Dat geldt voor elke fiat valuta, of het nu die van ons is of die munt van China of Japan, er is bescherming” ,zegt Lummis in gesprek met Peter McCormack in een aflevering van What Bitcoin Did.

COVID-19 en de economie

Het beleid rondom COVID-19 heeft hoe dan ook gevolgen voor de wereldeconomie. De Europese Centrale Bank (ECB) is een voorbeeld van een partij die druk in de weer is met het aanpassen van het monetaire beleid om economische brandjes te blussen: de ECB pompt €500 miljard in economie.

Lummis wil op haar beurt in Amerika een duidelijk bericht delen over bitcoin: ”Ik wil mijn tijd in de Amerikaanse senaat onder andere gebruiken om het onderwerp van BTC vaker aan te snijden.”

Zo hoopt de politica haar collega’s meer bij te brengen over bitcoin. Wat het is, wat het doet en hoe het een asset kan zijn. Zij ziet mogelijkheden om het bitcoin ecosysteem uit te bouwen naast de bestaande fiat valuta’s en met name naast de dollar.

Lummins hoopt dat de asset in de VS niet constant in de weg wordt gezeten.

Dollar

Er zullen maximaal 21 miljoen bitcoin zijn, daar is op dit moment duidelijke consensus over tussen bitcoiners. Dat zijn de regels en daar doe je aan mee. De Amerikaanse dollar (en dus de euro) daarentegen is erg onvoorspelbaar. Dat maakt waardedaling (inflatie) van de dollar onvermijdelijk, stelt Lummis.

Lummis: ”Ik ben een hodler, ik koop alleen maar bij en heb nog nooit verkocht.”

Ter indicatie: de staatschuld van Amerika staat op op $27 biljoen (!). Lumis: ”Ik weet dat er geen plan is voor Amerika om van deze schuld af te komen. Toen ik in het Amerikaans Congres zat kwamen we net over de grens van $10 biljoen heen.”

Lummis gelooft zelf dus in bitcoin, maar ziet het voor haar land ook vooral als back-upplan. Wat als het tóch misgaat en de boel in elkaar stort? ”Dan is het alternatief bitcoin”, zegt de politica.

Lees ook: De Amerikaanse Senaat heeft er een Bitcoin supporter bij

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...