Dorsey: ‘Bitcoin beste kandidaat voor reservemunt van het internet’

804 totale weergaven

Jack Dorsey is nog altijd overtuigd van bitcoin (BTC) als dé munt voor het internet. In gesprek met Reuters geeft hij zijn redenen duidelijk aan.

Bitcoin is koning

Dorsey: ”Ik denk dat het internet een eigen valuta nodig heeft. Bitcoin is waarschijnlijk de beste demonstratie van zoiets tot nu toe. Ik zie dat niet veranderen.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De mede-oprichter van Twitter ziet geen andere optie dan bitcoin. Alle mensen bouwen volgens een van de meest invloedrijke ondernemers van Silicon Valley gezamenlijk aan dat doel om de potentie van bitcoin waar te maken.

Decentraal en samenwerken

De basisbeginselen van bitcoin belichamen volgens Dorsey ook de principes van het internet: ”Het internet is iets dat ook gedreven wordt door consensus en is gebouwd door iedereen. En iedereen kan de koers daarvan veranderen.

Bitcoin vertoont dezelfde patronen, zegt Dorsey. Logisch ook, want bitcoin is gebouwd op en voor het internet.

Overigens kun je je afvragen of het internet dat het meest gebruikt wordt wel zo vrij is. Ook in Nederland is het bijvoorbeeld moeilijk om torrentsites als de Pirate Bay nog te bereiken door een aantal maatregelen. Het platform is nog steeds te bereiken, maar veel internetproviders blokkeren de standaard toegang.

Dat zelfde ondervinden bijvoorbeeld Venezolanen: Venezuela blokkeert toegang tot Coinbase.

Goed idee

Iedereen met een goed idee kan dat voordragen en deel uitmaken van bitcoin. ”Je hoeft geen onderdeel van een bedrijf te zijn”, zegt Dorsey.

Dorsey is zich er van bewust dat een vrij internet en bitcoin erg belangrijk zijn voor de vrijheid en groei van de mensheid. Hij ziet vooral nog groeimogelijkheden op het gebied van user experience voor bitcoin. Het is als beginner niet altijd even makkelijk om te starten in deze industrie.

Het moet net zo makkelijk worden als de huidige populaire betaalmogelijkheden. En met een beetje uitzoekwerk is dat het ook: in principe kun je met bitcoin aan de slag met een simpele telefoon en een internetverbinding. Een of twee apps downloaden en je bent ready to go.

Dorsey en Bitcoin

Jack Dorsey is al enige tijd publiekelijk bezig met bitcoin. Hij is als CEO van Square verantwoordelijk voor de Cash App. Zijn bedrijf verkoopt via die applicatie voor honderden miljoenen aan bitcoin elke maand.

Dorsey is naast kleine dingen als een eigen emoticon voor bitcoin op Twitter ook bezig met grote zaken. Met Square Crypto is er een eigen subdivisie die zich richt op de ontwikkeling van bitcoin én sinds gisteren wil Twitter-baas met een alliantie patenten rondom Bitcoin open source houden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsJack Dorsey

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...