Bitcoin revolutioneren: Babylon’s nieuwe Bitcoin staking programma

511 totale weergaven

Babylon heeft een baanbrekend Bitcoin staking programma geïntroduceerd op haar mainnet, waardoor gebruikers de bewaring kunnen behouden tijdens het staken, wat een golf van speculaties over mogelijke airdrops heeft ontketend.

Babylon’s nieuwe Bitcoin staking programma

Babylon heeft een baanbrekend Bitcoin staking programma onthuld, dat een nieuw precedent schept in de cryptocurrency sector. Deze innovatieve strategie stelt gebruikers in staat om Bitcoin in te zetten terwijl ze de bewaring behouden, wat een transformatieve manier is om een vermogen van $1,2 biljoen te gebruiken zonder de controle uit handen te geven.

Sommige experts speculeren dat Babylon voor Bitcoin zou kunnen zijn wat EigenLayer is voor Ethereum, wat een belangrijke stap voorwaarts betekent voor de cryptogemeenschap.

Bitcoin stakingproces en deelnamelimieten

De eerste fase van Babylon’s stakingproces bestaat uit het indienen van transacties bij de Bitcoin blockchain, die een zelfcustodiaal staking script activeert dat de aangewezen BTC veilig vergrendelt. In tegenstelling tot traditionele staking mechanismen, delegeren gebruikers hun Proof of Stake (PoS) stemrecht in plaats van de werkelijke BTC aan een gekozen finaliteitsprovider.

Deze unieke aanpak maakt deelname mogelijk aan PoS consensusmechanismen op andere ketens, zoals Ethereum en Avalanche, met het potentieel om $120 miljard veilig te stellen als 10% van de Bitcoinvoorraad wordt ingezet.

Om brede deelname te garanderen, heeft Babylon inzetlimieten ingesteld variërend van 0,005 BTC tot 0,05 BTC. Deze limieten zijn ontworpen om te voorkomen dat grote houders het proces domineren, waardoor een meer inclusieve omgeving wordt bevorderd.

Nog geen directe beloningen, maar er ontstaan speculaties

Tijdens deze initiële fase zijn er geen directe beloningen, omdat de PoS-chain nog niet actief is. Babylon heeft echter wel een puntensysteem geïmplementeerd om activiteiten van gebruikers bij te houden en te belonen, maar vanwege wettelijke beperkingen kunnen gebruikers uit de VS, het Verenigd Koninkrijk en de EU niet in aanmerking komen om punten te verdienen.

Er wordt steeds meer gespeculeerd over mogelijke droppings, vooral omdat de aanpak van Babylon lijkt op platforms zoals EigenLayer.Babylon heeft echter verduidelijkt dat punten virtuele items zijn zonder geldwaarde.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Een succesvolle lancering met toekomstig potentieel

Kort na de aankondiging bereikte het staking programma van Babylon al snel de maximale capaciteit van 1.000 BTC, wat de enthousiaste reactie van de markt onderstreept. Hoewel deze limiet tijdelijk is, zet het de toon voor mogelijke uitbreidingen in toekomstige fasen.

De succesvolle lancering van Babylon onderstreept haar potentieel om de rol van Bitcoin in het bredere cryptolandschap opnieuw te definiëren, met name binnen Decentralized Finance (DeFi).

Met haar innovatieve aanpak van Bitcoin staking is Babylon klaar om een significante impact te hebben op de markt en mogelijk de waarde van Bitcoin en het algemene crypto-ecosysteem te beïnvloeden.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....