Financiële waakhond Malta waarschuwt: ‘Nieuwe scam lijkt op Bitcoin Revolution’

De financiële regulator Malta Financial Services Authority (MFSA) waarschuwt voor nieuwe oplichters. Het gaat om een nieuwe bitcoin (BTC) zwendel die lijkt op voorgaande oplichtingspraktijken.

Bitcoin Future

De MFSA waarschuwt voor 'Bitcoin Future'. De mensen hierachter proberen mensen met trucjes en misleiding zo ver te krijgen mee te doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin Future doet promoties aan de hand van neppe nieuwsberichten. Zij gebruiken bij hun marketing afbeeldingen van bekende mensen die helemaal niks met deze zaken te maken hebben.

In Nederland worden er ook verschillende mensen misbruikt om neppe advertenties te plaatsen op bijvoorbeeld Facebook. Onder andere Ali B en Alexander Klöpping worden hiervoor misbruikt.

Marketing

Het gaat bij de marketing van dit soort projecten om filmpjes zoals hieronder. Let op! Dit is dus het bedrijf waar de autoriteiten in Malta voor waarschuwen.

Er wordt veel beloofd, maar dit soort campagnes en projecten zijn maar voor één ding opgezet: het stelen van jouw zuurverdiende geld.

Met Bitcoin Future zou je meer dan 99% van de gevallen automatisch goed handelen. Complete onzin natuurlijk.

Geen toestemming

De Malta Financial Services Authority benadrukt dat Bitcoin Future geen financiële services mag verlenen in het land. Daar hebben ze niet de juiste papieren voor. Maar het internet stopt niet bij de landsgrenzen.

Men gaat dus op allerlei manieren op zoek naar mensen om op te lichten.

Stelen

Bitcoin Future is op zichzelf dus regelrechte onzin. Maar er zijn ook criminelen die het iets genuanceerder aanpakken.

Twee Israëlische broers werden in juni van dit jaar opgepakt. Zij worden verdacht van het stelen van miljoenen dollars aan BTC. Zij maakte cryptobeurzen en wallets na om zo gegevens te stelen van onwetende gebruikers.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMaltascam

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...