Kan de bitcoin koers stijgen omdat de bears hun momentum verliezen?

De bitcoin koers consolideert momenteel boven de 29.500 dollar en tikt op het moment van schrijven zelfs binnen op 29.962 dollar. We hadden even te maken met wat neerwaarts momentum, maar het lijkt erop dat de bears ook langzaam een beetje buiten adem raken, zo constateert Aayush Jindal van NEWSBTC.

Ondanks dat moeten we toegeven dat ook de bulls nog niet echt overtuigend zijn in hun daden op dit moment.

Lastige situatie

Alles bij elkaar kunnen we stellen dat de markt momenteel in een vreemde spagaat zit. Aan de ene kant komt er heel veel bullish nieuws binnen en hebben we een fantastische start van 2023 achter de rug, terwijl er aan de andere kant ook veel bearish ontwikkelingen aan te wijzen zijn.

Met name de macro-economische omstandigheden zijn op dit moment niet in het voordeel van risico-assets en daar lijkt bitcoin nu ook de pijn van te voelen. Die pijn uit zich (nog) niet in hevige dalingen, maar vooral in het onvermogen om verder te stijgen.

Hoe langer dat duurt, hoe groter de kans dat het moraal van de bulls echt breekt en we verder omlaag vallen. Voor de echte gelovigen onder ons zou dat niet eens zo slecht uitkomen, dat zou immers betekenen dat we voor de halving nog wat goedkope sats uit de markt kunnen trekken.

Belangrijk steunpunt

Voor nu lijkt de koers van 29.500 dollar een belangrijk steunpunt voor bitcoin. Als de bulls daar de strijd van de bears zouden verliezen, dan moeten we wellicht echt verder omlaag kijken. Zeker als het de bulls op de korte termijn niet lukt om de koers van 30.085 dollar te overwinnen is het opletten geblazen.

Kan de bitcoin koers stijgen omdat de bears hun momentum verliezen?

Als bitcoin vervolgens de steun op 29.500 dollar verliest, dan ligt de eerste ‘steun’ op 29.200 dollar en sturen verdere verliezen ons waarschijnlijk door naar het niveau van 28.400 dollar.

Wat dat betreft is het te hopen dat Aayush Jindal gelijk krijgt en de bears hun momentum verliezen. De populaire Moving Average Convergence Divergence (MACD) verliest op dit moment in ieder geval momentum in het bearish-koersgebied.

Dat biedt in ieder geval wat hoop voor de korte termijn.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....