Bitcoin schiet door $58.000, markt stablecoins op hoogspanning

De bitcoin koers is even voor 12 uur door de $58.000 heen geschoten. De prijs veerde op na het nieuws over VISA, dat crypto(!)betalingen in de vorm van een stablecoin gaat integreren. Maar er is meer interessants et zeggen over deze door-dollar-gedekte tokens.

Bitcoin koers

Op dit moment bungelt de koers van bitcoin rond de 18,848.93USD. Vergeleken met exact 24 uur geleden is dat niet slecht, en noteert de prijs een stijging van -5.97%. Het was alweer een ruime week geleden toen de cryptomunt op hetzelfde niveau stond. Op 22 maart tikte bitcoin voor het laatst de '$58k' aan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarmee staat de koers nog wel een aantal procenten onder de recordhoogte van 13 maart, toen de prijs de $61.700 aantikte. Om weer in deze regionen te belanden, moet de koers nog grofweg 7 procent stijgen.

Bitcoin schiet door $58.000, markt stablecoins op hoogspanning

De prijsstijging volgde op het nieuws dat naar buiten kwam over Visa. De betaalnetwerker maakte namelijk bekend dat ze transacties met de stablecoin USDC gaan integreren.

Opmerkelijk: dit nieuws heeft in wezen niets met Bitcoin te maken. De dollar is de anti-bitcoin, en USDC draait niet op RGB maar op Ethereum. Toch zorgde het nieuws voor een pumpje in de prijs van de grootste cryptomunt.

Het is dus eerder een 'cryptonieuwtje' dan iets dat puur met bitcoin te maken heeft. Toch is er een duidelijke trend te zien. Paypal integreerde Bitcoin al in de herfst van 2020, en ook MasterCard maakte in februari bekend dat ze bitcoin willen integreren als betaalmiddel. Nu volgt ook Visa dus met een voorzichtige eerste stap in de cryptomarkt. Gaat Bitcoin volgen? Het lijkt onvermijdelijk.

Analyse stablecoins

Het momentum lijkt de laatste dagen weer terug in de markt te komen. Waar de koers even afkoelde na een all-time high, ziet ook CryptoQuant positieve dingen in de on-chain data.

Ten eerste noemen ze nog even de omvang van USD Coin. Het is namelijk de tweede grootste stablecoin in de markt. De populariteit van de door Circle uitgegeven cryptomunt neemt toe, zoals ook onderstaande grafieken laten zien. Er staat meer en meer USDC op handelsbeurzen:

Het aandeel van álle stablecoins in de markt zit ook in de lift. Er waren nog nooit zoveel dollars in cryptovorm te vinden op alle beurzen. En deze dollar-stablecoins worden doorgaans voor één ding gebruikt: bitcoin (of andere cryptovaluta) kopen. Het geld lijkt aan de zijlijn klaar te staan om weer in te stappen.

Glassnode ziet ook een opmerkelijke trend rondom de stablecoins. De zogenoemde Stablecoin Supply Ratio (SSR) staat namelijk op het laagste punt van het jaar, namelijk op 17,635. Dit getal is de ratio tussen de hoeveelheid bitcoin die er op beurzen staan en de hoeveelheid stablecoins (uitgedrukt in bitcoin).

De voorgaande keren dat deze ratio de ~17 aantikte, zagen we het begin van een nieuwe cyclus. Trapt Visa nu met deze kleine pump een nieuwe bullish cyclus af?

Bitcoin schiet door $58.000, markt stablecoins op hoogspanning

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
stablecoinsUSDCVisa

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

  Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

  Nieuws
  Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

  Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

  Nieuws
  “Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

  De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

  Gidsen
  El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

  El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

  DOGE en BONK in nieuwe crypto meme rally Nieuws
  BONK, SHIB & DOGE Pumpen 40%, Wat Is De Beste Crypto Meme?

  De bull markt lijkt in volle gang te gaan. De koers van Bitcoin is al...

  Lees meer