Bitcoin schiet door $58.000, markt stablecoins op hoogspanning

De bitcoin koers is even voor 12 uur door de $58.000 heen geschoten. De prijs veerde op na het nieuws over VISA, dat crypto(!)betalingen in de vorm van een stablecoin gaat integreren. Maar er is meer interessants et zeggen over deze door-dollar-gedekte tokens.

Bitcoin koers

Op dit moment bungelt de koers van bitcoin rond de 18,848.93USD. Vergeleken met exact 24 uur geleden is dat niet slecht, en noteert de prijs een stijging van -5.97%. Het was alweer een ruime week geleden toen de cryptomunt op hetzelfde niveau stond. Op 22 maart tikte bitcoin voor het laatst de '$58k' aan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarmee staat de koers nog wel een aantal procenten onder de recordhoogte van 13 maart, toen de prijs de $61.700 aantikte. Om weer in deze regionen te belanden, moet de koers nog grofweg 7 procent stijgen.

Bitcoin schiet door $58.000, markt stablecoins op hoogspanning

De prijsstijging volgde op het nieuws dat naar buiten kwam over Visa. De betaalnetwerker maakte namelijk bekend dat ze transacties met de stablecoin USDC gaan integreren.

Opmerkelijk: dit nieuws heeft in wezen niets met Bitcoin te maken. De dollar is de anti-bitcoin, en USDC draait niet op RGB maar op Ethereum. Toch zorgde het nieuws voor een pumpje in de prijs van de grootste cryptomunt.

Het is dus eerder een 'cryptonieuwtje' dan iets dat puur met bitcoin te maken heeft. Toch is er een duidelijke trend te zien. Paypal integreerde Bitcoin al in de herfst van 2020, en ook MasterCard maakte in februari bekend dat ze bitcoin willen integreren als betaalmiddel. Nu volgt ook Visa dus met een voorzichtige eerste stap in de cryptomarkt. Gaat Bitcoin volgen? Het lijkt onvermijdelijk.

Analyse stablecoins

Het momentum lijkt de laatste dagen weer terug in de markt te komen. Waar de koers even afkoelde na een all-time high, ziet ook CryptoQuant positieve dingen in de on-chain data.

Ten eerste noemen ze nog even de omvang van USD Coin. Het is namelijk de tweede grootste stablecoin in de markt. De populariteit van de door Circle uitgegeven cryptomunt neemt toe, zoals ook onderstaande grafieken laten zien. Er staat meer en meer USDC op handelsbeurzen:

Het aandeel van álle stablecoins in de markt zit ook in de lift. Er waren nog nooit zoveel dollars in cryptovorm te vinden op alle beurzen. En deze dollar-stablecoins worden doorgaans voor één ding gebruikt: bitcoin (of andere cryptovaluta) kopen. Het geld lijkt aan de zijlijn klaar te staan om weer in te stappen.

Glassnode ziet ook een opmerkelijke trend rondom de stablecoins. De zogenoemde Stablecoin Supply Ratio (SSR) staat namelijk op het laagste punt van het jaar, namelijk op 17,635. Dit getal is de ratio tussen de hoeveelheid bitcoin die er op beurzen staan en de hoeveelheid stablecoins (uitgedrukt in bitcoin).

De voorgaande keren dat deze ratio de ~17 aantikte, zagen we het begin van een nieuwe cyclus. Trapt Visa nu met deze kleine pump een nieuwe bullish cyclus af?

Bitcoin schiet door $58.000, markt stablecoins op hoogspanning

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
stablecoinsUSDCVisa