Met Bitcoin betalen in de winkel? Mastercard gaat het opzetten

1167 totale weergaven

Winkeliers en andere ondernemers die bitcoin (BTC) willen accepteren als betaalmiddel kunnen later dit jaar ook bij Mastercard terecht. Dat maakt het bedrijf bekend via een blogpost.

Klanten van de grote betaalverwerker kunnen rekenen op bitcoin ondersteuning in 2021.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mastercard en bitcoin

Mastercard en bitcoin zijn op het eerste gezicht een logische match: bitcoin is een opkomende valuta en groeit gestaag, Mastercard is een van de grootste financiële diensteverleners ter wereld. Als het even kan zullen bedrijven als Mastercard proberen mee te doen in dit nieuwe ecosysteem.

Aan de andere kant: je hebt Mastercard niet nodig om bitcoin transacties te accepteren. Er zijn gratis alternatieve betaalverwerker als BTCPay Server die ook betalingen kunnen regelen.

Toch zet het bedrijf in op deze nieuwe vorm van geld. Mastercard doet al voorzichtig mee in deze tak van sport: via Wirex en Uphold verwerken zij al een paar transacties. Via deze diensten kunnen winkeliers BTC accepteren, maar niet ontvangen. Zij krijgen hun uitbetaling vaak in dollars of euro’s.

Hoe werkt het?

Mastercard omschrijft hun nieuwe stap als volgt: het initiatief moet winkeliers en andere ondernemers helpen om bitcoin te accepteren. Heeft je klant bitcoin te besteden? Dan kun je dat uitgeven en ontvangen. Mastercard helpt je dan een handje. Nogmaals: dat is niet nodig, maar allicht is het qua gebruiksgemak een goede optie voor veel bedrijven.

Een van de belangrijke pionnen bij de Blockchain and Digital Asset Products afdeling van Mastercard is Raj Dhamodharan, hij geeft aan dat ook stablecoins veel gebruikt gaan worden. Ondanks de vele kritieken kun je met deze plaatsvervangers van de dollar (of euro, bijvoorbeeld) sneller transacties doen dan met het huidige bankwezen.

Dhamodharan: ”Het gaat allemaal om keuze. Mastercard is hier niet om je aan te sporten te starten met bitcoin. Maar we willen klanten, winkeliers en bedrijven de mogelijkheid geven met deze komende integratie.”

Kortom: Mastercard zet niet zoals Tesla en MicroStrategy, maar wil toch ook een plekje veroveren in deze opkomende industrie.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMastercard

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...