Bitcoin Shrimps bezitten een totaal van 1,35 miljoen bitcoin

On-chain analyse laat zien dat Bitcoin Shrimps, de kleinste investeerders van de markt, hun grootste aankopen deden tijdens de capitulatie van de markt in november 2022. Grappig genoeg is hun gedrag hiermee radicaal anders dan in 2017, want op dat moment kochten zij juist in op de piek van 20.000 dollar. Shrimps zijn overigens bitcoiners met een balans van minder dan 1 bitcoin.

Wat gebeurde er in 2017?

In 2017 kochten de zogenaamde Shrimps ongeveer 50.000 bitcoin op de top van de markt. Collectieve Fear of Missing Out (FOMO) zorgde ervoor dat deze investeerders precies op de all-time high inkochten en daardoor lang "vastzaten" met hun bitcoin.

Zo moesten ze dus op de harde manier kennis maken met de wetten van de investeringswereld.

Bitcoin Shrimps bezitten een totaal van 1,35 miljoen bitcoin
Bitcoin Shrimps. Bron: CheckMatey

Als we vervolgens naar 2022 en januari 2023 kijken in deze grafiek, dan zien we dat de Shrimps gigantisch inkochten na het omvallen van bijvoorbeeld FTX in november 2022.

Zo is het duidelijk en mooi om te zien dat de kleinste investeerders van de markt hebben geleerd van hun fouten uit het verleden.

1,35 miljoen bitcoin

Inmiddels wist deze groep met investeerders een totaal van 1,35 miljoen bitcoin te verzamelen. Dat is 6,9 procent van de volledige supply van alle bitcoin. Wat dit extra interessant maakt is dat hier de investeringen van mensen bij beurzen nog niet bij opgeteld is.

Zo zie je maar dat een redelijk groot deel van alle bitcoin in handen is van investeerders met een relatief klein portfolio.

Ook de groei van deze statistiek is indrukwekkend te noemen. Shrimps blijven ook op dit moment nog inkopen, waardoor er steeds minder bitcoin beschikbaar zijn op de open markt.

Het HODL-leger van bitcoin slokt met de tijd langzaam alle bitcoin op uit de markt en daar worden wij als bitcoiners natuurlijk vrolijk van, want dat is op de lange termijn alleen maar goed voor de bitcoin koers.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....