Grayscale’s GBTC pakt markt terug ondanks dalende bitcoin koers

Opmerkelijk nieuws op de financiële markten. Grayscale’s Bitcoin-investeringsinstrument, de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), wordt nu verhandeld tegen slechts 17% onder de BTC-prijspariteit. Op 9 september werd bevestigd dat GBTC-aandelen 17,17% minder werden verhandeld dan BTC/USD.

Het Grayscale Bitcoin Trust heeft momenteel ruim 643.000 BTC in kas

Het succes van GBTC heeft een enorme wending genomen sinds BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, aankondigde plannen te hebben om een aanvraag in te dienen voor de eerste op de spotprijs van bitcoin gebaseerde exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten. Deze aankondiging was een aangename verrassing voor Grayscale-executives, die op dat moment al midden in een juridische strijd waren met Amerikaanse toezichthouders over het omvormen van GBTC naar een spot ETF.

Ondanks de nog uitstaande goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor welk spot ETF-project dan ook, boekte Grayscale vorige maand een belangrijke overwinning tegen de SEC. Deze winst gaf een positieve impuls aan de prestaties van de GBTC-prijs.

De korting van GBTC-aandelen op de prijs van Bitcoin, ooit een surplus dat bekend stond als de “GBTC-premie”, was op 9 september slechts 17,17%, het beste niveau sinds december 2021. De premie is sindsdien negatief geweest en bereikte op een bepaald moment bijna 50%.

De nieuwe prijsbewegingen komen niet door de koers van bticoin zelf. Bitcoin handelt net onder de $25.500.

In ander nieuws rondom Grayscale stuurde het juridische team van het bedrijf een brief naar de SEC, een week na een gerechtelijke uitspraak ten gunste van Grayscale. De rechtbank oordeelde dat de SEC de aanvraag voor een spot Bitcoin ETF onterecht had afgewezen. De brief, geschreven door Joseph Hall van advocatenkantoor Davis Polk, benadrukte de noodzaak om de Bitcoin ETF goed te keuren en stelde dat “het trustfonds klaar is om na goedkeuring direct als ETP door te gaan.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGrayscale

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...