Bitcoin sluit de maand juni af onder grens van 20.000 dollar

981 totale weergaven

Bitcoin heeft de maand juni afgesloten onder het 200-weekse bewegende gemiddelde en de afgelopen 24 uur heeft de prijs behoorlijk onder druk gestaan. De bitcoin koers dook zelfs even onder de 19.000 dollar door, maar staat daar inmiddels weer boven. Juni werd uiteindelijk afgesloten met een koers van 19.925 dollar.

Laagste RSI ooit voor bitcoin

Interessant is dat bitcoin na de extreem slechte junimaand op de laagste Relative Strength Index score in de geschiedenis staat. Meestal is dat een teken dat de boel ieder moment kan omdraaien. In de huidige markt lijkt technische analyse echter niet de sleutel tot succes.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Alles lijkt momenteel af te hangen van de Amerikaanse Federal Reserve die het lot van de markt in handen hebben als keizers van de rentestand.

Met de huidige recordinflaties die we over de hele wereld moeten opschrijven is de kans klein dat centrale banken van hun koers afwijken en de rentes ineens verlagen. Het is dan ook maar de vraag hoe lang deze bearmarkt nog gaat duren. Alles wijst er momenteel op dat we nog wel even in deze situatie blijven hangen.

Tikken we de 18.605 dollar aan?

Bitcoin handelt momenteel in een koerskanaal met een top van 21.876 dollar en een bodem van 18.605 dollar. Het is goed mogelijk dat we bij zwakte de bodem van dat koerskanaal gaan opzoeken.

Bitcoin sluit de maand juni af onder grens van 20.000 dollar

Ook op de daggrafiek geeft de RSI het signaal af dat bitcoin momenteel “oververkocht” is en dat er dus mogelijk ruimte is voor een herstelrally. De laatste weken acteert de markt echter zo onbetrouwbaar dat het lastig vast te stellen is in hoeverre we hierop kunnen varen.

Met de sluitkoers voor juni van 19.925 dollar zijn we voor het eerst in de geschiedenis van bitcoin onder het 200-weekse bewegende gemiddelde gedoken. Een unicum waar we als hodlers niet zo vrolijk van worden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....