Bitcoin spot ETF's afgewezen door beurswaakhond SEC

Bitcoin spot ETF's afgewezen door beurswaakhond SEC

Voorlopig wil de Securities & Exchange Commission (SEC) niet aan een bitcoin spot exchange traded funds (ETF).

SEC verkoopt nee aan ETF-aanvragers

De lopende aanvragen van de Kryption Bitcoin spot ETF Trust en de Valkyrie Bitcoin spot Fund ETF zijn door de financiële toezichthouder afgewezen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vorige week zijn ook de aanvragen van Grayscale en Bitwise naar 2022 geschoven.

Een ETF is een effect die de waarde van in dit geval de asset bitcoin volgt en het kan worden gekocht en verkocht op een beurs net zoals met een normaal aandeel.

Bitcoin futures ETF's, met een bitcoin future als onderliggende waarde, zijn al wel goedgekeurd.

Het moest ook wel heel raar lopen wil de SEC nog voor het einde van het jaar de aanvragen goedkeuren. Voorlopig wil de waakhond eerst meer grip krijgen op de cryptomarkt in samenwerking met collega-waakhond Commodity Future Trading Commission (CFTC).

Een van de grootste zorgen die aanvragers zoals Kryption en Valkyrie niet kunnen wegnemen: hoe komt de spotprijs van bitcoin tot stand? De koers heeft soms te maken met heftige koersschommelingen, hoe komen die tot stand en welke entiteiten zitten daarachter?

Wat is de rol van stablecoins zoals Tether USDT in de prijsvorming van bitcoin? Want Amerika (en Europa) zijn druk doende om stablecoins te reguleren, onder meer door aanbieders ervan te behandelen als een financiële instelling.

Spoofing

Komen praktijken zoals spoofing (het plaatsen van neporders om de koers te beïnvloeden en deze op het laatste moment terugtrekken) voor en wat is de rol van ongereguleerde beurzen zoals Binance. BitMEX en Bybit waar handelaren nog met 20x leverage kunnen speculeren, een dergelijk hoge hefboom is verboden bij gereguleerde beurzen zoals CME en CBOE.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin SEC ETF CFTC

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties