SEC duwt deadline Bitcoin ETF’s van Grayscale en Bitwise vooruit

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft weer eens de deadline voor de afhandeling van twee spotmarkt Bitcoin exchange traded funds (ETF) vooruit geschoven.

Bitcoin ETF

Om precies te zijn hebben ze uitstel gevraagd om de beslissing over de fondsaanvragen van Bitwise en Grayscale.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Amerikaanse beurswaakhond heeft nog 45 dagen (nodig) om beide voorstellen te beoordelen. Daardoor zijn de deadlines voor de twee besluiten gesteld op respectievelijk 1 en 6 februari 2022.

“De commissie vindt dat het passend is om een ​​langere periode aan te wijzen waarbinnen actie moet worden ondernomen vanwege de voorgestelde wijziging van de regels, zodat ze voldoende tijd heeft om de wijziging door te nemen en eventuele ontvangen opmerkingen in overweging te nemen.”

De wijziging waar naar wordt gerefereerd is voorgesteld door de NYSE Arca. It is de New York Stock Exchange, de plek waar onder andere aandelen en opties worden verhandeld. Het platform valt onder de Intercontinental Exchange (ICE).

Bitwise en Grayscale zullen dus nog even geduld moeten hebben, alvorens ze definitief te weten krijgen of hun spotmarkt Bitcoin fonds mag worden genoteerd aan deze beurs.

Lange procedure

De SEC heeft dit jaar het aanbod van VanEck en WisdomTree al geweigerd. Deze besluiten waren voor Grayscale reden om een brief naar de commissie te sturen. Ze vinden het niet kunnen dat de op futures gebaseerde ETF wél zijn goedgekeurd, maar dat een spotmarkt ETF nog altijd in de vrieskast staat.

Coinbase stuurde onlangs een soortgelijke brief, evenals twee Amerikaanse senators.

In oktober en november kregen de aanvragen van VanEck, Valkyrie en ProShares wel goedkeuring van de SEC.

Mocht de SEC overigens besluiten om alle tijd te nemen, dan kunnen de beslissingen over de aanvragen van Bitwise en Grayscale nog tot juli volgend jaar worden uitgesteld.

Het volgende financieel product waarover een beslissing moet worden genomen, is Kryptoin. De deadline hierover staat op 24 december.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!