Bitcoin stabiel rond $29.200 ondanks renteverhogingen

Bitcoin (BTC) blijft stabiel op ongeveer $29.200 in de afgelopen 24 uur, ondanks dat de Europese Centrale Bank haar benchmarkrente verhoogde tot 4,25%, een stijging van 25 basispunten. Dit volgde op een vergelijkbare renteverhoging van de Amerikaanse Federal Reserve de vorige dag.

Nieuwe economische gegevens uit de Verenigde Staten lieten een sterker dan verwachte groei van het BBP zien in het tweede kwartaal, met 2,4% op jaarbasis, waar economen een groei van 1,8% hadden voorspeld. Dit suggereert een vertraging van de inflatie, wat bevestigd wordt door de recent vrijgegeven CPI-gegevens.

Toch blijft de marktreactie op de renteverhoging van de Fed vrij kalm, aangezien de stap grotendeels werd voorspeld. Beleggers wachten geduldig af op verdere ontwikkelingen, waaronder de beslissing van de Amerikaanse SEC over Bitcoin ETF’s in augustus en de voorbereiding op de Bitcoin halvering in 2024.

Er zijn echter nog steeds risico’s. Sommige analisten waarschuwen dat een sprong ver boven $30.000 ook weer voor verkoopdruk kan zorgen. Zo kunnen positioneren voor een mogelijke daling vóór de halvering in 2024, vergelijkbaar met wat er in 2019 gebeurde.

“De aankondiging van de Fed verandert het verhaal rond crypto niet,” zei Lex Sokolin, managing partner van het Web3 investeringsfonds Generative Ventures. “We bevinden ons al in een risico-off omgeving. De zaken kunnen misschien nog catastrofaler worden met oorlog of recessie, maar technologie en financiën bevinden zich op een vrij stabiele samengeperste waardering, met AI misschien als een buitenbeentje.”

De houding van de Fed blijft resoluut. “We denken dat we het beleid voor enige tijd op restrictieve niveaus moeten houden, en we zouden bereid zijn om verder te verhogen als we denken dat dat gepast is,” zei Fed-voorzitter Jerome Powell in een persconferentie op woensdag.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsdollar

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...