Presidentskandidaat RFK koopt 14 bitcoin voor zijn kinderen

Robert F. Kennedy Jr. heeft extra bitcoin bijgekocht. De presidentskandidaat voor de Amerikaanse verkiezingen van 2024 maakte het nieuws bekend in een Twitter Spaces van Scott Melker (die ook wel bekend staat als The Wolf Of All Streets).

Nog meer bitcoin

Dat de Democraat bitcoin bezit is al geen geheim meer. Politici moeten dit publiekelijk bekend maken volgens officiële rapportages. Ook gebruikt Kennedy Jr. bitcoin veelvuldig in zijn campages, waaronder in de toespraak op de Bitcoin 2023 conferentie in Miami. Hij wil onder andere het draaien van bitcoin nodes van self-custody beschermen.

Rond deze periode is hij overtuigd geraakt, zo getuige zijn uitspraak in de Spaces:

"Meteen na de Bitcoin Conferentie besloot ik om de daad bij het woord te voegen en twee bitcoins te kopen voor elk van mijn zeven kinderen."

Bitcoin stond rond de dagen van de conferentie rond de $27.000. Momenteel staat bitcoin iets hoger, rond de $29.500. De 14 bitcoin die de Amerikaan opkocht zijn meer dan $414.000 waard.

Kennedy Jr. kwam vorige week nog met een extra belofte aan de cryptosector. Hij sprak de intentie uit om – mocht hij het presidentschap winnen – cryptovaluta vrij te stellen van vermogenswinstbelasting. Hij gaf ook aan om de Amerikaanse dollar langzaam aan te gaan dekken met harde activa, waaronder bitcoin.

CNBC berichtte eerder deze maand nog dat Kennedy zei dat hij "geen investeerder in bitcoin was". In rapportages van 30 juni bleek nog dat hij tussen de $100.001 en $250.000 aan cryptobezit had opgenomen. Volgens RFK behoorde een deel van het geld ook toe aan zijn vrouw (en nu klaarblijkelijk dus ook aan zijn kinderen).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!