Ken jij ‘Saratoshi Nagamoto’? Dit congreslid doet lachend over bedenker van bitcoin

Het Amerikaanse congreslid Brad Sherman heeft voor veel hilariteit gezorgd. Hij sprak in de Financial Services Committee nogal neerbuigend over Satoshi Nakamoto, de pseudonieme bedenker van bitcoin.

'Saratoshi Nagamoto'

Brad Sherman heeft een lange reputatie als cryptoscepticus. Dat deed onlangs met z'n laatste uitspraak nog eens dunnetjes over.

Sherman nam geen blad voor de mond en opende op zijn typerende onbezonnen manier van debatteren de aanval. Hij keek dit keer naar de rol van traditionele valuta en de nationale economie.

Sherman staat erop dat de Verenigde Staten "het goed doet" als het geld kan produceren, omdat het dan belastingen kan verlagen. Het komt volgens hem rechtstreeks ten goede aan Amerikaanse burgers. Maar als hij naar "digitale valuta" doorschakelt dan verandert de toon. Hij bespot de space door een oneerlijke vergelijking te maken:

"We zijn verteld dat cryptovaluta erg innovatief zijn. Kijk naar de ongelooflijke financiële innovatie van Enron en Worldcom en reflecteer dan eens verder."

Ter referentie: Worldcom was een fraude en boekhoudschandaal van $11 miljard dat voor problemen in de VS zorgde. Met Enron gebeurde hetzelfde met een schandaal van $63 miljard. Voor Sherman vallen cryptovaluta op deze zelfde hoop: fraude.

De grootste flater sloeg hij toen hij in deze zin de bedenker van bitcoin aanhaalde. Hij noemde het 'Saratoshi Nagamoto', in plaats van Satoshi Nakamoto. Volgens Sherman was het werk van deze anonieme genie allemaal niet zo bijzonder en al helemaal niet innovatief te noemen.

Per slot van rekening vertelt hij ook nog even dat het waar is dat de Verenigde Staten "geld verdient door geld te printen". Voor hem blijven cryptovaluta slechts een oud systeem in nieuwe kleren:

"De crypto bros zijn vastbesloten om de traditionele manier van geld verdienen toe te eigenen, de money making machine, maar dan op een cryptografische digitale manier."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!