Luna Foundation Guard kocht ruim 30.000 bitcoin in korte tijd

Luna Foundation Guard kocht ruim 30.000 bitcoin in korte tijd

De Luna Foundation Guard heeft gisteren een dag geen bitcoin gekocht. Maar vandaag zijn ze weer begonnen, terwijl de impuls omhoog van de bitcoinkoers tot stilstand is gekomen.

Weerstand bitcoin, Luna slaat een dagje over

De bitcoinkoers ondervindt weerstand van het 200 dagen voortschrijdende gemiddelde (200-day MA) dat vlak boven de $48.000 ligt. De stijging tot aan dit niveau gebeurde onder invloed van het verhaal dat de Luna Foundation Guard (LFA) bekendmaakte dat het is begonnen met het inkopen van bitcoin om hun stablecoin, de UST op de Terra-blockchain, te dekken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze week heeft LFG 5.773 bitcoin gekocht ter waarde van ongeveer $270 miljoen. Hier is het bitcoinadres in te zien. Maandag is bijna de helft aangekocht (2830 BTC), gisteren niets, vanochtend is 2943 BTC in de wallet geplaatst. Vorige week werd iedere werkdag voor zo’n $125 miljoen ingekocht en zaterdag voor $160 miljoen. Voor de aankopen is USDT gebruikt als cryptodollar en de trades werden uitgevoerd door Jump Trading.

Bitcoinstandaard voor dekking stablecoin

De voorraad bitcoin van LFG is nu 30.727 met een waarde van $1,44 miljard. Daarnaast heeft de stichting nog eens $848 miljoen aan stablecoins klaarstaan, op dit etheradres. Daarmee zouden ze meer bitcoin kunnen kopen. Hetzelfde zou kunnen met de $800 miljoen aan UST. Daarmee zou het totaal aan bitcoin op korte termijn opgevoerd kunnen worden tot $3 miljard. Het uiteindelijke doel is, volgens oprichter van Terra Do Kwon, om UST te dekken met $10 miljard aan bitcoin.

Vetle Lunde van onderzoeksbureau Arcane Research gaf aan dat als LFG dit tempo volhoudt, de eerste tranche aan bitcoinreserves van $3 miljard op 14 april volledig opgebouwd zou kunnen zijn. Als de prijs al die tijd op het niveau van $47.000 blijft, betekent dat een voorraad van 65.000 bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin stablecoins

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties