Stablecoin protocol Terra koopt in week tijd 24.954 bitcoin voor dekking UST stablecoin

De Luna Foundation Guard (LFG) heeft in één week tijd meer dan 24.954 bitcoin gekocht via Binance. In totaal zijn de bitcoin reserves van LFG al goed voor een waarde van meer dan 1,1 miljard dollar.

Hoewel we het in de bitcoin-gemeenschap over het algemeen niet zo hebben op altcoins, kunnen we het gedrag van de LFG niet negeren. Aankopen van deze orde van grootte passen in het rijtje van beursgenoteerde bedrijven als MicroStrategy, Tesla en Block.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat wil LFG met al die bitcoin?

Terra is een stablecoin protocol en de bitcoin reserve die deze week is opgebouwd dient ter ondersteuning van de TerraUSD (UST). De UST is een stablecoin die qua waarde gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar.

Als we de oprichter van Terra mogen geloven, dan blijft het niet bij de aankopen van deze week. Do Kwon heeft als doel om in totaal een bitcoin reserve ter waarde van meer dan 10 miljard dollar op te bouwen.

Volgens Terra is bitcoin er tot nu toe nog niet in geslaagd om als een pure peer-to-peer elektronische vorm van cash te functioneren. In plaats daarvan ziet Terra potentie in bitcoin als een reserve-asset. Een asset waarmee je de waarde van andere assets kunt dekken.

In gewone mensentaal probeert Terra te zeggen dat bitcoin niet werkt als betaalmiddel, maar wel goed functioneert als spaarmiddel. Terra wil bitcoin gebruiken als spaarmiddel om hun eigen betaalmiddel de dekking te geven die het nodig heeft om de markt vertrouwen te geven in de stabiliteit van de UST.

Bitcoin moet UST steunen in tijden van crisis

Zoals wij het op dit moment begrijpen moet bitcoin dienen als een soort ultiem redmiddel, mocht de waarde van de UST onder de dollar zakken. Indien nodig kunnen UST bezitters hun stablecoins omwisselen voor de dollarwaarde in bitcoin.

Het idee is om de bitcoin reserve pool te lanceren met ongeveer 2,5 miljard dollar aan bitcoin. Uiteindelijk moet die nog verder groeien met de omzet die Terra haalt uit het minten en verbranden van tokens op het platform.

Hoe dat precies werkt is niet interessant voor dit artikel, maar de kans is aanwezig dat Terra de komende maanden nog flinke hoeveelheden bitcoin gaat kopen. Een ontwikkeling die de adoptie van bitcoin als spaarmiddel in een stroomversnelling kan brengen.

Uiteindelijk maakt het voor de adoptie van bitcoin niet uit wie de bitcoin koopt en om welke reden. De stijging van de koers zorgt voor de aandacht die bitcoin nodig heeft om verder te groeien. De meeste mensen stappen in bitcoin voor de prijs en blijven uiteindelijk voor de revolutie.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....