Bitcoin springt naar $54.000 na daling, meer adressen dan ooit met 1 BTC

Bitcoin is volatiel als je kijkt naar de waarde in dollars, dat gegeven staat vast. Dat zorgt soms voor diepe dalingen, maar er zijn ook hoge pieken. Bitcoin stond op 16 december 2020 nog rond de prijs van $20.000. Op 2 januari van dit jaar werd de grens van $30.000 gebroken.

Op 13 maart brak de koers het nieuwste mooie record bij $60.000. De prijs staat op het moment van schrijven op 18,848.93USD. Dat is -5.97% hoger dan 24 uur geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naast de koers zijn er veel andere interessante statistieken over bitcoin en het netwerk te vinden. Hieronder vind je twee opvallende trends.

Adressen met 1 BTC

791.897 adressen hebben momenteel meer dan 1 BTC op de balans. Dat aantal is nog nooit zo hoog geweest. Het is niet duidelijk hoeveel mensen of bedrijven 1 BTC of meer hebben.

Adressen zijn niet direct te koppelen aan een identiteit. Daarnaast is het aan te raden om altijd nieuwe adressen te gebruiken, waardoor het voor de hand ligt dat veel mensen met meer dan 1 bitcoin in bezit dat hebben verdeeld over verschillende plekken.

Bitcoin springt naar $54.000 na daling, meer adressen dan ooit met 1 BTC

Uitstroom

De bitcoin koers heeft de afgelopen maanden enorme stappen gemaakt, toch lijkt het er niet op dat mensen snel willen gaan verkopen. Steeds meer bitcoiners nemen hun geld op bij beurzen. Uit data van CryptoQuant blijkt dat beurzen gezamenlijk minder dan 2,3 miljoen BTC in kas hebben.

Dat is nog altijd een hoop geld, maar dat aantal neemt gestaag af. Bij Coinbase werd de afgelopen 3 maanden voor meer dan $8 miljard aan BTC weggehaald. Daar is een mix van klanten verantwoordelijk voor: vermogende beleggers of bedrijven die duizenden BTC kopen en de particuliere handelaren.

Beiden zullen kiezen voor een andere manier van opslag voor hun bitcoin.

Bitcoin springt naar $54.000 na daling, meer adressen dan ooit met 1 BTC
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...