Bitcoin stroomt weg bij de beurzen, 87 procent van alle bitcoin in eigen wallets

Bitcoin stroomt weg bij de beurzen, 87 procent van alle bitcoin in eigen wallets

Het omvallen van FTX heeft niet alleen maar negatieve effecten voor de industrie en reputatie van bitcoin. Integendeel zelfs, het lijkt erop dat mensen eindelijk gaan begrijpen waar het echt om draait: je bitcoin in een eigen wallet bewaren, zodat je niemand hoeft te vertrouwen.

87,7 procent van alle bitcoin

De complete exodus die we momenteel bij de beurzen zien betekent dat het aantal bitcoin in zogenaamde eigen wallets nieuwe hoogtepunten bereikt. Op het moment van schrijven bevinden 87,7 procent van alle bitcoin zich in wallets buiten de gecentraliseerde beursplatformen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met dat percentage heeft bitcoin op dit punt een 5-jarig hoogtepunt bereikt. "Alle bitcoin die sinds januari 2018 richting de exchanges vloeiden zijn inmiddels weer opgenomen. Bitcoin in eigen beheer en door de spotmarkt gedreven koersen staan weer op het menu", aldus een optimistische Checkmate.

Volgens de analist kan deze ontwikkeling de komende tijd weleens voor een renaissance van de on-chain analyse zorgen. "Met de overgrote meerderheid van alle bitcoin in eigen wallets, kan on-chain analyse je daadwerkelijk een voorsprong op de rest geven. Dit is waarom ik hier mijn carrière van besloot te maken", zo gaat Checkmate verder.

Wij van WC-EEND...

Het is natuurlijk een beetje een "Wij van WC-EEND adviseren WC-EEND" verhaal, maar dat neemt niet weg dat het op het eerste gezicht een solide argument lijkt. We hebben van het FTX-drama geleerd dat er een hoop papieren bitcoin verkocht zijn, die in zekere zin als ruis fungeerden voor de on-chain analyse.

Nu een steeds groter deel van alle bitcoin op de blockchain staat, moet de waarde van on-chain analyse in ieder geval toenemen. Vergeet echter niet dat on-chain analyse beperkt is tot datgene wat er op de blockchain gebeurt. Alle handelingen bij de beurzen worden hier in principe niet in meegenomen en veel mensen bewaren hun bitcoin nog altijd bij een beurs die ze vertrouwen.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties