Deze on-chain indicator voorspelt een slechte week voor bitcoin

Bitcoin is de laatste tijd opvallend stabiel rond de koers van 19.000 dollar. Zo stabiel zelfs, dat sommige analisten het al hebben over de "grote ontkoppeling" van bitcoin met traditionele financiële assets. Momenteel is er echter één on-chain indicator die onweer voorspelt voor bitcoin.

Slechte week op komst?

Als het aan Phi Deltalytics ligt, dan staat er voor bitcoin een lastige week op het programma. Niet vanwege de macro-economische omstandigheden die nog altijd in het nadeel van bitcoin zijn, maar vanwege één on-chain indicator die een voortzetting van de bearish-trend voorspelt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om de Short-Term SOPR die op dit moment veel weerstand geeft voor de bitcoin koers. De Short-Term SOPR is een on-chain indicator die de bitcoin koers voorspelt op basis van de mate waarmee korte termijn investeerders momenteel op een verlies staan.

Deze on-chain indicator voorspelt een slechte week voor bitcoin

Gegeven het feit dat alle investeerders die na december 2020 instapten nu op een verlies staan, is het lastig voor lange termijn investeerders om de positieve trend te herpakken. Wat je nu veel ziet is dat investeerders die de kans krijgen om break-even uit te stappen daarvoor kiezen.

Waarom werkt dit zo?

Dit werkt zo, omdat investeerders die net ingestapt zijn vaak niet de overtuiging hebben van mensen die al langer in bitcoin zitten. Zij zijn in december 2020 of later ingestapt met het idee dat ze snel rijk zouden worden.

Inmiddels weten we dat die hoop een illusie was en dat het nog lang kan duren voordat bitcoin weer richting een all-time high gaat. Die hoop is inmiddels omgeslagen in wanhoop en korte termijn investeerders grijpen op dit moment iedere kleine stijging aan om te verkopen.

Die bitcoin verkopen ze natuurlijk aan mensen die er op dit moment juist wel vertrouwen in hebben. Zo eindigt er steeds meer bitcoin in de zakken van mensen die juist op de lange termijn wel muziek zien in bitcoin, hetgeen een positieve ontwikkeling is.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.