Bitcoin prijs tikt $43.145 aan, $122 miljoen aan futures geliquideerd

Bitcoin prijs tikt $43.145 aan, $122 miljoen aan futures geliquideerd

De bitcoin prijs heeft dinsdag de $43.145 aangetikt op de Bitstamp grafiek. Speculanten verloren juist geld door deze verrassende beweging omhoog van de cryptomunt.

Volgens marktonderzoeker Coinglass zijn ~122 miljoen aan futurescontracten in rook opgegaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De prijs in euro's:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle beleggingen.

Op futuresmarkten zoals Binance, FTX en OKEX kun je speculeren op de toekomstige koers van bitcoin. Maar zodra de marktprijs niet jouw kant van de trade opgaat, wordt je contract geliquideerd door de beurs.

Ze maken dan aanspraak op je onderpand die je bij deze beurs hebt gestald om een long of short positie aan te gaan. Circa 64% had de afgelopen 24 uur een shortpositie uitstaan, maar door berichten in de markt schoot de bitcoin koers juist omhoog.

Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, is opnieuw voor een nieuwe periode van 4 jaar herkozen onder de Biden regering. Tijdens zijn getuigenis liet Powell dat zijn centrale bank de hoogoplopende inflatie aan wil pakken. Ook liet hij weten dat hij de rente wel wil laten oplopen, maar niet te hard.

Ook ziet Powell dat private stablecoins mogen gaan concurreren met een toekomstige digitale dollar.

De financiële markten interpreteerden deze woorden als positief voor bitcoin, waardoor de koers weer wat ging stijgen boven de $43.000.

Wat ook meehelpt is dat miningbedrijven de 'dip' kopen, zo merkt de on-chainanalist TXMC scherp op. Zo was er Bitfarms die 1.000 bitcoin op de wereldmarkt kocht in de eerste week van 2022. Bovendien houden ze hun eigen gedolven munten ook vast. Dat draagt bij aan meer schaarste op de markt.

bron: Glassnode

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin prijs

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties