Bitcoin transacties steeds vaker meer dan $10 miljoen waard

Het gedrag op het bitcoin netwerk is aan het veranderen. Steeds vaker gaat het met name om grote transacties, ook worden er minder transacties gestuurd dan in de bullmarkt.

Volume

Het netwerk van bitcoin verwerkt volgens Glassnode momenteel tussen de $5,5 miljard en $7 miljard per dag. Dat is 40% lager dan tijdens de grote volumes tijdens de bullmarkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin staat bekend om de volatiliteit. Op het netwerk zien we vaak grote pieken (of dalen) afhankelijk van de koers. In dit soort gevallen zien we duidelijk een totale waarde van de transacties die daalt.

Een opvallend detail: het volume blijft wel veel hoger dan in de periode van 2019 en 2020. Het lijkt er op dat het netwerk simpelweg meer wordt gebruikt, ondanks de recente prijsdalingen.

De prijs van BTC staat ook een stuk hoger dan in 2020. In de onderstaande grafiek kun je de verhoudingen goed zien.

Bitcoin transacties steeds vaker meer dan $10 miljoen waard

Transacties van $10 miljoen

Er is ook wat opmerkelijks aan de hand met de waarde van de overgebleven transacties. Sinds oktober 2020 zien we dat de waarde in dollars van de transacties verder toeneemt. Met name de transacties van $10 miljoen of meer zijn in opmars.

In onderstaande grafiek zie je dit ook overduidelijk. Wie er achter de grote transacties zitten is onbekend. Wel kun je invullen dat het gaat om vermogende partijen, het zijn immers transacties met een hoge waarde. Op het moment van schrijven is $10 miljoen zo’n 256 bitcoin waard.

Bitcoin transacties steeds vaker meer dan $10 miljoen waard
Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...