Bitcoin miner verdient beloning ondanks kans van 0,005%

Een solo-miner heeft enorm veel geluk. Met een rekenkracht van slechts 60 terahashes per seconde (TH/s) verdiende hij het recht om een volgend blok te maken. Daardoor ging de miner er met een premie van $240.000 vandoor.

Solo-mining

Miners zijn computers die de hele dag waardes (nonces) gokken. Hoe hoger de rekenkracht, hoe meer loten de miner voor de loterij heeft. De miner die als eerste de juiste waarde aanlevert, verdient het recht om een block met transacties aan de blockchain te mogen toevoegen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eens per gemiddeld 10 minuten is dus er een prijsuitreiking, wat neerkomt op de som van de block subsidie (van 6,25 BTC) en de transactiekosten.

Om de kans op succes te vergroten, investeren mining bedrijven miljoenen dollars in infrastructuur en sluiten ze zich aan bij mining pools. Maar je kunt ook individueel minen. Zo ook deze solo-miner, die er op eigen houtje met de hoofdprijs vandoor ging.

Het is alweer de zesde solo-miner die dit kalenderjaar aan het langste eind trekt.

De miner in kwestie maakt deel uit van een solo-miningpool genaamd Solo CK. Het is de 13e grootste pool van de wereld, kijkend naar de de totale rekenkracht. Met 474,69 petahash per seconde (PH/s) is de pool goed voor maar 0,22% van het hele netwerk.

Enorm kleine kans

Con Kolivas, beheerder van Solo CK, deelt het succes op Twitter. Naar verluidt legde de gelukkige miner 60 TH/s in. Dit is evenveel als als 5 Antminer S9's of een halve Antminer S19 Pro.

Kolivas voegt eraan toe dat het met de huidige omstandigheden in de miningmarkt (of: de moeilijkheidsgraad) erg onwaarschijnlijk is dat een solo-miner een block maakt. Voor deze miner ging het volgens de techneut om een kans van minder dan 1 op 20.000 (of 0,005%) per dag (!) om een block te maken.

Eerder dit jaar maakten twee andere miners via Solo CK (met een rekenkracht van respectievelijk 126TH en 116TH) een block.

Hoewel dit puur toeval was, riep het vragen op of solo-mining een comeback zou kunnen maken. Helemaal nu er steeds meer producten bedacht worden rondom zonnepanelen, restwarmte en andere huis-tuin-en-keuken toepassingen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining