Bitcoin Update: Cruciaal Trendsupport Houdt Stand ondanks Correctie en Ledger Hack

1272 totale weergaven
Bitcoin koers steun

De recente ontwikkelingen in de wereld van Bitcoin hebben voor flink wat opschudding gezorgd. Het nieuws over een hack bij Ledger veroorzaakte een directe reactie op de koers. Aan het begin van de week zagen we voor het eerst in lange tijd tekenen van een correctie. Tegelijkertijd houdt het cruciale trendsupport nu al bijna twee maanden stand. Dit roept de vraag op: zijn we klaar om de uptrend voort te zetten, of moeten we ons voorbereiden op een volgende correctie?

In deze update duiken we dieper in de materie. We bouwen voort op onze vorige analyse en laten zien hoe een grondige, weloverwogen benadering je in staat stelt om gefocust te blijven op de kernontwikkelingen. Hierdoor kun je onrust, zoals de reactie op de Ledger hack, gemakkelijker opzijzetten. Ontdek hoe je de fluctuaties in de Bitcoin-markt kunt navigeren zonder meegezogen te worden in de hectiek. Lees verder voor een helder en rustig overzicht van wat er echt speelt.

Bitcoin (BTC) 2 uurgrafiek

In onze vorige Bitcoin Update bespraken we drie scenario’s voor deze week:

1.) De uptrend zet zich voort richting het volgende weerstandsgebied rond $51.000.
2.) Er komt een adempauze waarbij Bitcoin een prijsrange gaat vormen tussen $41.500 en $45.000
3.) De langverwachte significante correctie.

Aan het begin van de week zagen we sinds lange tijd een correctie. We gaven eerder aan dat, in het geval van een correctie, we speciale aandacht zouden schenken aan de onderkant van de prijsrange rond $41.500. Dit in combinatie met de 200 Moving Averages (MA’s), die al bijna twee maanden als cruciale ondersteuning fungeren. Het verlies van deze trendondersteuning zou het begin kunnen inluiden van een diepere correctie en een breuk in de huidige bullish trend.

Het feit dat we dit gebied als cruciaal trendsupport bestempelden, bleek terecht. Hier vond de koers voor de vierde keer in recente maanden steun. Doordat we aan het begin van de week drie scenario’s uitgebreid bespraken, konden we de ontwikkelingen rustig volgen.

Na het vinden van support van de 200 MA’s, reageerde Bitcoin met een stijging. De koers keerde terug naar de prijsrange tussen $41.500 en $45.000. We kunnen de periode onder deze range nu zien als een tijdelijke afwijking, zie gele box in grafiek. Meestal zoekt de koers na zo’n afwijking het midden van de range op, gevolgd door een beweging naar de bovenkant van de range bij $45.000. De eerste helft van deze prijsrange-analyse is volbracht. We wachten af of de koers de komende dagen ook naar de bovenkant van de range zal bewegen.

Voor nu geldt dat zolang we boven de 200 MA’s handelen, er geen reden is om onze bullish verwachtingen te wijzigen. Scenario 2 (prijsrange) en scenario 1 (voortzetting van de uptrend richting $51.000) blijven de meest waarschijnlijke scenario’s voor de komende dagen.

Als we tegen de verwachting in de 200 MA’s als trendsupport verliezen, zullen we onze bullish verwachtingen heroverwegen. We houden dan de volgende supportniveaus nauwlettend in de gaten:

– $41.500 in combinatie met de 200 MA’s (cruciaal trendsupport).
– $38.000, het eerste relevante supportgebied onder de MA’s.
– $31.000 in combinatie met de 200 MA’s op de daggrafiek.

Onze analyse blijft ongewijzigd, net als in de afgelopen weken. Zolang we het cruciale trend support van de 200 MA’s niet verliezen, is er geen reden om onze bullish verwachtingen aan te passen naar bearish.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop, het ultieme paradijs voor iedere Bitcoin liefhebber in Nederland en België! De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu leuker dan jezelf of je dierbaren te verrassen met unieke Bitcoin-items? Duik in onze schatkist vol schitterende geschenken en ontdek hoe je de digitale wereld van Bitcoin kunt vieren.

Vier de Feestdagen met Bitcoin Magie!

Ontdek de schittering van Bitcoin in onze veelzijdige collectie, waar pronkende Bitcoin munten en stijlvolle accessoires zoals mokken en sleutelhangers de revolutie van digitale valuta tot leven brengen. Met onze nieuwste toevoeging, Bitcoin Lightning, introduceren we een nieuw tijdperk van directe en efficiënte betalingen, terwijl ons assortiment aan informatieve Bitcoin boeken en verrukkelijke Belgische chocolade in Bitcoin-vorm iedere zoetekauw en kenniszoeker gelukkig maakt.

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Banner Bitcoin Webshop Feestdagen

 

Lees meer over:

    Door: Mitch Geurtsen

    Mitch is met zijn jarenlange ervaring een belangrijke kracht voor het team van Bitcoinmagazine.nl. Hij is gespecialiseerd in grafiek analyse en heeft veel kennis van de cryptomarkt. Hij is erop gericht om complexe materie op een simpele en toch feitelijke en doeltreffende manier over te brengen ...