Bitcoin Update: Dit Patroon Wijst op Stijging naar $100K+

De Bitcoin koers heeft in de afgelopen 24 uur een mooie stijging van 5,5% laten zien. Het is niet zozeer het percentage van de stijging die ons positief stemt, maar vooral het doorbreken van de trendweerstand die de koers de afgelopen maand al vijf keer eerder heeft tegengehouden.

Nu weerstand is doorbroken, kunnen we op jacht naar $72.000. Of zit er misschien nog meer in het vat? Bitcoin lijkt voor de derde keer, na een korte adempauze, zijn uptrend te hervatten. Dit zou de koers de komende maanden richting $100.000 kunnen brengen. Hoe dit precies zit, lees je in deze nieuwe Bitcoin Update!

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek

De afgelopen weken hebben we ons gericht op de 200 MA’s als trendweerstand en het ondersteuningsgebied rond $60.000. Eén van deze niveaus zou uiteindelijk doorbroken worden. We bespraken dat een neerwaartse uitbraak onder het supportgebied rond $60.000 het risico op verdere dalingen aanzienlijk zou vergroten. Een uitbraak boven de 200 MA’s zou naar alle waarschijnlijkheid hervatting van de grotere uptrend betekenen.

Gisteren is Bitcoin erin geslaagd om na vijf eerdere pogingen trendweerstand van de 200 MA’s te doorbreken. Dit is een significante verandering ten opzichte van de afgelopen weken. Daarom is het rechtvaardig om onze verwachtingen weer wat optimistischer bij te stellen.

Dit zou kunnen veranderen als we op korte termijn weer onder de MA’s duiken en de recente ontwikkelingen achteraf een fake-out, bull trap, of afwijking blijk te zijn, of welke naam je er ook aan wilt geven. Op dit moment kunnen we de recente koersontwikkelingen echter niet anders bestempelen dan als een uitbraak boven de 200 MA’s. Dit is wat we feitelijk zien; de rest is speculatie.

We vergeleken de afgelopen maand met twee eerdere periodes tijdens de sterke uptrend van het afgelopen jaar. In augustus 2023 en januari 2024 zagen we dat Bitcoin na flinke stijgingen een aantal weken nodig had om bij te komen. Net als in die periodes slaagde Bitcoin erin om de afkoelingsperiode af te sluiten met een terugkeer boven de 200 MA’s. Dit leidde vervolgens tot koersstijgingen van respectievelijk 63% en 71% in de daaropvolgende maanden.

Als we de komende periode een vergelijkbaar scenario zien, wat zeker niet ondenkbaar is, zou de koers richting het einde van dit jaar tot begin 2025 naar $100.000 kunnen stijgen.

Als de geschiedenis enigszins Rijmt: $100K voor Bitcoin in het Vizier

Wanneer we inzoomen naar de recente prijsactie zien we direct na het terugwinnen van de 200 MA’s een koersstijging van 5% volgde. Momenteel zien we, zoals verwacht, wat consolidatie rond het midden van de prijsrange van $66.250. Als we hier doorheen weten te breken, verleggen we onze focus naar de bovenkant van de range rond $72.000. Mochten we ook bulli uit de prijsrange breken, dan gaan we weer op jacht naar nieuwe hoogtepunten!

Zoals altijd benaderen we de marktsituatie stap voor stap. We lopen niet te hard van stapel en passen onze verwachtingen aan als nieuwe (onverwachte) ontwikkelingen ons daar een goede reden toe geven.

Gezien al het voorgaande is het duidelijk dat we aan de vooravond staan van een veelbelovende periode. We kunnen met optimisme uitkijken naar wat de nabije toekomst gaat brengen!

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!

Lees meer over:

    Door: Mitch Geurtsen

    Mitch is met zijn jarenlange ervaring een belangrijke kracht voor het team van Bitcoinmagazine.nl. Hij is gespecialiseerd in grafiek analyse en heeft veel kennis van de cryptomarkt. Hij is erop gericht om complexe materie op een simpele en toch feitelijke en doeltreffende manier over te brengen ...