Bitcoin Update: Drie Intrigerende Scenario’s voor de Komende Handelsweek

1133 totale weergaven

De Bitcoin koers staat momenteel stevig te dringen tegen de weerstand rond $45.000. In deze update werpen we een blik op de komende week en bespreken we de drie mogelijke scenario’s: zal Bitcoin zijn huidige parabolische uptrend voortzetten richting $50.000, een adempauze nemen, of krijgen we de langverwachte correctie te zien? Laten we dieper duiken in de ontwikkelingen en de signalen die de grafieken ons geven.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Sinds we op 15 oktober 2023 zijn ingestapt en de 200 MA’s hebben heroverd, is de koers bijna 60% gestegen. Op dit moment stuit de koers op weerstand rond $45.000.

Wat kunnen we verwachten vanaf dit punt? Voor de komende handelsweek houden we rekening met onderstaande drie scenario’s:

1.) De uptrend zet zich voort richting het volgende weerstandsgebied rond $51.000.
2.) Er komt een adempauze waarbij Bitcoin een prijsrange gaat vormen tussen $41.000 en $45.000
3.) De langverwachte significante correctie.

Om tijdig inzicht te krijgen in welk scenario het meest waarschijnlijk is, zullen we straks de lagere tijdsbestekken nader bekijken.

In theorie bestaat nog steeds de mogelijkheid van een daling van ongeveer 32% op dit hogere tijdsinterval, richting de 200 MA’s, terwijl de bullish trend nog steeds intact blijft. Het is echter niet wenselijk om pas tot die conclusie te komen na een daling van 32%.

Zoals eerder vermeld, zullen we de kortere tijdsintervallen gebruiken om eerder bruikbare signalen te verkrijgen over welk van de drie scenario’s waarschijnlijk zal plaatsvinden in de komende dagen.

Bitcoin (BTC) 2 uurgrafiek

In onze laatste update van vorige week, getiteld ‘Bulls klaar voor uitbraak richting $40.800’ (zie gele cirkel in de grafiek), bespraken we dat, gezien de huidige trend, een doorbraak richting $40.800 het meest waarschijnlijke scenario was.

Een week later zijn we er niet alleen in geslaagd om het weerstandsgebied rond $40.800 te doorbreken, maar bevinden we ons momenteel zelfs net onder het volgende weerstandsgebied van $45.000.

Voor het eerste scenario, dat zich richt op een voortzetting van de huidige uptrend naar $51.000 op de korte termijn, is het cruciaal dat we op zowel dit tijdsbestek als de lagere tijdsbestekken geen significante tekenen van zwakte waarnemen, waar we straks dieper op in zullen gaan.

Het tweede scenario betreft de vorming van een prijsrange, die we alvast hebben gemarkeerd in de onderstaande grafiek. Deze nieuwe range zou kunnen ontstaan tussen $41.400 en $44.600. Het is echter nog te vroeg om nu al te spreken van een nieuwe range, maar het is wel een scenario om in de gaten te houden.

Voor een aanzienlijke correctie, die vroeg of laat zal gaan plaatsvinden, houden we nauwlettend de onderkant van de prijsrange in combinatie met de 200 MA’s in de gaten. In eerdere updates hebben we herhaaldelijk besproken hoe de 200 MA’s sinds 16 oktober fungeren als cruciale ondersteuning voor de huidige uptrend. Het verlies van deze belangrijke trendondersteuning na bijna twee maanden zou het begin kunnen zijn van een diepere correctie, zoals beschreven in scenario drie bij de daggrafiek.

Vanaf de huidige koers zouden we een daling van 10% kunnen zien voordat we tot de conclusie komen dat we mogelijk voor de start van een grotere trendwijziging staan. Deze daling van 10% is al een stuk bruikbaarder dan de 32% die we in de daggrafiek hebben besproken.

Bitcoin (BTC) 30-minuten grafiek

Ten slotte richten we onze aandacht op de 30-minuten grafiek om nog eerder signalen te kunnen oppikken over de mogelijke koersrichting voor de nieuwe handelsweek.

Hiervoor maken we gebruik van de 200 MA’s in combinatie met de potentiële prijsrange tussen $41.400 en $44.600. Als we de 200 MA’s verliezen in samenhang met het midden van de prijsrange bij $43.000, beschouwen we dit als een indicatie dat we hoogstwaarschijnlijk eerst de onderkant van de prijsrange zullen gaan opzoeken.

Indien dit scenario zich voordoet, richten we onze aandacht onmiddellijk op de onderkant van de range in combinatie met de 200 MA’s van de 2-uurs grafiek, zoals eerder besproken.

Op dit moment bevinden we ons nog 2.5% boven het punt waar dit scenario een reële mogelijkheid zou kunnen worden. Aan de andere kant, zolang we boven de 200 MA’s blijven in combinatie met het midden van de range bij $43.000, blijft voortzetting van de huidige (parabolische) bullish trend het meest waarschijnlijke scenario.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop, het ultieme paradijs voor iedere Bitcoin liefhebber in Nederland en België! De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu leuker dan jezelf of je dierbaren te verrassen met unieke Bitcoin-items? Duik in onze schatkist vol schitterende geschenken en ontdek hoe je de digitale wereld van Bitcoin kunt vieren.

Vier de Feestdagen met Bitcoin Magie!

Ontdek de schittering van Bitcoin in onze veelzijdige collectie, waar pronkende Bitcoin munten en stijlvolle accessoires zoals mokken en sleutelhangers de revolutie van digitale valuta tot leven brengen. Met onze nieuwste toevoeging, Bitcoin Lightning, introduceren we een nieuw tijdperk van directe en efficiënte betalingen, terwijl ons assortiment aan informatieve Bitcoin boeken en verrukkelijke Belgische chocolade in Bitcoin-vorm iedere zoetekauw en kenniszoeker gelukkig maakt.

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Banner Bitcoin Webshop Feestdagen

 

 

Lees meer over:

    Door: Mitch Geurtsen

    Mitch is met zijn jarenlange ervaring een belangrijke kracht voor het team van Bitcoinmagazine.nl. Hij is gespecialiseerd in grafiek analyse en heeft veel kennis van de cryptomarkt. Hij is erop gericht om complexe materie op een simpele en toch feitelijke en doeltreffende manier over te brengen ...