Bitcoin Update: Een Bullish Kerst aanstaande met Doorbraak boven $44.300?

Bitcoin bevindt zich op een kritiek punt en beweegt zijwaarts vlak onder de robuuste barrière rond $44.300. Terwijl de feestdagen naderen, rijst de brandende vraag: zullen we getuige zijn van een kerst vol optimisme, waarin de koers deze weerstand met succes doorbreekt en zijn opwaartse reis naar de $51.000 voortzet?

Maar laten we niet vergeten dat de cryptowereld onvoorspelbaar kan zijn, en daarom bereiden we ons voor op alle mogelijke uitkomsten, zelfs als de kerstdagen minder rooskleurig blijken te zijn dan gehoopt. In dit artikel duiken we dieper in deze cruciale situatie en bespreken we essentiële prijsniveaus, zodat je hoe dan ook goed voorbereid bent, ongeacht wat Kerstmis dit jaar voor ons in petto heeft!

Bitcoin (BTC) daggrafiek

We beginnen met een blik op de daggrafiek waar we sinds het begin van het jaar duidelijk te maken hebben met een opwaartse trend. Zelfs een vijfjarige kan zien dat de richting die we opgaan duidelijk de rechterbovenhoek is.

In de afgelopen maanden hebben we op dit hoge tijdsbestek twee belangrijke instapmomenten gedefinieerd. De eerste was in januari, zoals aangegeven in de gele cirkel, toen we eindelijk de 200 MA’s wisten terug te winnen, na hier maandenonder gehandeld te hebben. Sinds dat eerste instapmoment is de koers met maar liefst 111% gestegen.

Ons tweede instapmoment deed zich voor in oktober, nadat we een korte periode onder de 200-daagse voortschrijdende gemiddelden hadden doorgebracht, zoals te zien is in de gele cirkel. Sinds dat tweede instapmoment staan we nog steeds 58% in de plus.

Zolang de opwaartse trend aanhoudt, richten we onze aandacht op het volgende weerstandsniveau, dat zich bevindt rond de $51.000.

Als we naar de ondersteuningsniveaus onder ons kijken, zien we eerst het belangrijke steungebied rond de $38.000, ongeveer 15% lager dan de huidige koers. Daar weer onder vinden we het cruciale trendsupport van de 200 MA’s in combinatie met het supportgebied rond de $30.000, ongeveer 30% onder de huidige koers.

Het is niet wenselijk om te wachten op een daling van 15% tot 30% voordat we concluderen dat de trend mogelijk verandert. Het is verstandiger om eerder signalen te herkennen die kunnen wijzen op een mogelijke trendomslag. Hiervoor gebruiken we kortere tijdsintervallen.

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

Historisch gezien heeft Bitcoin een sterke affiniteit met de 200 MA’s op de 4 uurgrafiek. In eerdere bullmarkten of sterke uptrends zagen we vaak dat een tijdelijke dip tijdens de stijgende trend werd opgevangen door deze 200 MA’s.

Echter, wanneer we nu naar de 4-uurs grafiek kijken, valt op dat Bitcoin de afgelopen twee maanden de 200 MA’s niet meer heeft getest of aangeraakt.

Wat ook opvallend is, is dat deze 200 MA’s mooi samenvallen met de ondergrens van onze prijsrange, namelijk $40.800 – $44.300. Als we de MA’s als steun verliezen, in combinatie met het doorbreken van de ondergrens van de prijsrange, zou dit voor ons een signaal zijn om onze optimistische verwachtingen te heroverwegen.

Dit cruciale moment van invalidatie bevindt zich 7% onder de huidige koers, wat aanzienlijk praktischer is dan de dalingen van 15% tot 30% die we op de daggrafiek hebben besproken.

Bitcoin (BTC) 3 uurgrafiek

Als we iets verder inzoomen op de 3 uurgrafiek, valt op dat de 200 MA’s op dit tijdsbestek de afgelopen weken het beste de huidige trend weergeven. Het is opmerkelijk dat elke keer dat de markt een tijdelijke daling vertoonde tijdens de opwaartse trend, deze MA’s als een soort vangnet fungeerden.

Een recent voorbeeld hiervan is te zien rond 18 december, aangeduid met een zwarte pijl, toen de MA’s samenkwamen met de ondergrens van onze prijsrange en werden getest. Als we de MA’s op dit tijdsbestek zouden verliezen, betekent dit dat we voor het eerst in meer dan twee maanden onder dit niveau zakken. Dit zou reden zijn om onze optimistische verwachtingen te heroverwegen, omdat we dan iets significant anders doen ten opzichte van de afgelopen maanden.

Dit kritieke invalidatiemoment bevindt zich 4.71% onder de huidige koers, wat weer praktischer is dan de 7% uit de 4-uurs grafiek en de dalingen van 15% tot 30% uit de daggrafiek.

Voor de komende dagen houden we de volgende scenario’s in de gaten:

– De opwaartse trend zet zich voort, en we krijgen een doorbraak uit de prijsrange richting het weerstandsgebied rond $51.000.

– De prijsrange gedraagt zich zoals verwacht bij een range, waarbij we voornamelijk zijwaarts bewegen binnen de prijsrange.

– We verliezen de 200-daagse voortschrijdende gemiddelden op zowel de 3-uurs als 4-uurs grafiek, in combinatie met het doorbreken van de ondergrens van de range, wat mogelijk het begin van een grotere trendwijziging kan aanduiden.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop, het ultieme paradijs voor iedere Bitcoin liefhebber in Nederland en België! De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu leuker dan jezelf of je dierbaren te verrassen met unieke Bitcoin-items? Duik in onze schatkist vol schitterende geschenken en ontdek hoe je de digitale wereld van Bitcoin kunt vieren.

Vier de Feestdagen met Bitcoin Magie!

Ontdek de schittering van Bitcoin in onze veelzijdige collectie, waar pronkende Bitcoin munten en stijlvolle accessoires zoals mokken en sleutelhangers de revolutie van digitale valuta tot leven brengen. Met onze nieuwste toevoeging, Bitcoin Lightning, introduceren we een nieuw tijdperk van directe en efficiënte betalingen, terwijl ons assortiment aan informatieve Bitcoin boeken en verrukkelijke Belgische chocolade in Bitcoin-vorm iedere zoetekauw en kenniszoeker gelukkig maakt.

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Banner Bitcoin Webshop Feestdagen

 

Lees meer over:
Technische Analyse

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Grayscale Bitcoin ETF Bitcoin
Grayscale Zet $175 Miljoen aan Bitcoin in Beweging bij Coinbase: Nieuwe Verkopen?

Grayscale, een grote beheerder van crypto assets, heeft 3.443,1 bitcoin, ter waarde van meer dan...

cardano koers verwachting Nieuws
Hayes Noemt ADA Shitcoin Ondanks Pump, Wat Gaat Cardano Doen?

De cryptomarkt heeft de afgelopen week veel volatiliteit ervaren en ook vandaag is dit niet...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: mailen met Satoshi

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Ethereum trending crypto Data en Analyse
Niet Bitcoin Maar Ethereum en Binance Coin Stelen de Show Deze Week

Beleggers en handelaren verbreden hun de afgelopen tijd hun aandacht van bitcoin naar altcoins zoals...

Ethereum ETF Nieuws
Grayscale CEO: Spot Ethereum ETF Goedkeuring Slechts een Kwestie van Tijd

Grayscale CEO Michael Sonnenshein deelde zijn optimisme over de goedkeuring van een spot ethereum ETF...

Lees meer