Bitcoin Update: Gaan we nog dit jaar door cruciale weerstand $44.300 breken?

In deze Bitcoin Update richten we ons op de opvallende uptrend van de afgelopen dagen. Deze trend heeft de koers opnieuw naar het cruciale weerstandsgebied rond $44.300 gebracht. De vraag die nu op ieders lippen brandt: Zullen we nog in 2023 getuige zijn van een bullish uitbraak? Dit artikel duikt dieper in deze kwestie en analyseert het belangrijke supportgebied rond $40.800.

We bespreken de 2-uur- en 4-uurgrafiek van Bitcoin, die ons inzicht geven in de huidige marktbewegingen. De analyses wijzen op een zijwaartse beweging van de prijs binnen een range van $40.800 tot $44.300. We onderzoeken de potentie van de recente opwaartse trend en of deze sterk genoeg is om een doorbraak te realiseren. Bovendien verkennen we de scenario’s voor het geval de prijs binnen deze range blijft of zelfs hoieronder terecht komt.

Bitcoin (BTC) 2 uurgrafiek

In de afgelopen weken hebben we de 2-uursgrafiek nauwkeurig gevolgd. Deze grafiek geeft het duidelijkst de huidige trend weer. Laten we eens kijken naar de algemene trend van de afgelopen maand. Uit de grafiek blijkt dat de prijs veelal zijwaarts beweegt. Deze beweging vindt plaats binnen een prijsrange van $40.800 tot $44.300.

Als we de trend van de laatste dagen onder de loep nemen, zien we een opwaartse trend. Deze trend heeft de prijs van de ondergrens van de range, bij $40.800, naar de bovengrens rond $44.300 gebracht. Nu rijst de vraag of deze opwaartse trend sterk genoeg is om door de bovengrens van de range te breken. Als dit lukt, kan de uptrend die we sinds het begin van het jaar zien zich voortzetten. Het volgende doel zou dan het weerstandsgebied rond $50.000 zijn.

Aan de andere kant, als een opwaartse doorbraak uitblijft, kunnen we verwachten dat de prijs binnen de huidige range blijft. We zouden dan een daling naar het midden van de range kunnen zien. Mogelijk daalt de prijs zelfs naar de ondergrens, om vervolgens weer te stijgen naar het midden of de bovengrens.

Een neerwaartse doorbraak uit de range zou een bearish scenario inluiden. In dat geval ligt een daling naar het volgende supportgebied rond $38.000 voor de hand.

Op basis van deze analyse kun je verschillende trades overwegen:

1. Bij een opwaartse doorbraak uit de range: overweeg een long positie naar minimaal $50.000 of hoger.
2. Als de prijs niet uit de range breekt: overweeg een short positie naar het midden en mogelijk naar de onderkant van de range.
3. Als er support is bij de ondergrens van de range: overweeg een long positie voor een stijging naar het midden en vervolgens naar de bovengrens.
4. Bij een neerwaartse doorbraak uit de range: overweeg een short positie naar $38.000 of lager.

Het innemen van een positie rond het midden van de prijsrange is minder aan te raden. De risico’s zijn hier te groot in verhouding tot de mogelijke winst.

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

De laatste weken hebben we de onderkant van de prijsrange, specifiek het supportgebied rond $40.800, nauwlettend in de gaten gehouden. Een blik op de 4-uursgrafiek toont iets interessants. De 200 MA’s zijn hier recentelijk gestegen. Ze komen nu bijna overeen met de onderkant van onze prijsrange.

Deze ontwikkeling ondersteunt onze veronderstelling dat het gebied rond $40.800 cruciaal is. Het bevestigt ook dat het pas zinvol is om bearish verwachtingen te vormen als we onder dit supportgebied en de 200 MA’s zakken.

Zolang de situatie niet verandert, verwachten we dat de prijs binnen de range zijwaarts zal blijven bewegen en achtten we, gezien de huidige uptrend, een opwaartse uitbraak een stuk waarschijnlijker dan een neerwaartse uitbraak.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop, het ultieme paradijs voor iedere Bitcoin liefhebber in Nederland en België! De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu leuker dan jezelf of je dierbaren te verrassen met unieke Bitcoin-items? Duik in onze schatkist vol schitterende geschenken en ontdek hoe je de digitale wereld van Bitcoin kunt vieren.

Vier de Feestdagen met Bitcoin Magie!

Ontdek de schittering van Bitcoin in onze veelzijdige collectie, waar pronkende Bitcoin munten en stijlvolle accessoires zoals mokken en sleutelhangers de revolutie van digitale valuta tot leven brengen. Met onze nieuwste toevoeging, Bitcoin Lightning, introduceren we een nieuw tijdperk van directe en efficiënte betalingen, terwijl ons assortiment aan informatieve Bitcoin boeken en verrukkelijke Belgische chocolade in Bitcoin-vorm iedere zoetekauw en kenniszoeker gelukkig maakt.

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Banner Bitcoin Webshop Feestdagen

 

 

Lees meer over:

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

Nieuws
CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

Nieuws
Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

Nieuws
Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

Nieuws
Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

Lees meer