Bitcoin Update: Koers Maakt Zich Klaar voor Nieuw Gevecht $72K

1147 totale weergaven
Bitcoin op weg naar $72K: Tijd om in te stappen?

Na een maand van neerwaartse druk heeft de Bitcoin koers eindelijk een serieuze opleving laten zien. In de afgelopen week steeg de koers met ruim 10%, waardoor enkele cruciale prijsniveaus werden herwonnen. De volgende uitdaging ligt nu rond de bovenkant van de prijsrange rond $72.000. Zullen we deze barrière doorbreken op weg gaan naar nieuwe hoogtepunten?

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

Iets meer dan een maand geleden zagen we Bitcoin, na het testen van de bovenkant van de prijsrange, een belangrijke trendsupport van de 200 MA’s (4 uur) verliezen en onder het midden van de prijsrange van $66.250 zakken. Dit werd aangegeven door de gele cirkel in de grafiek.

We pasten onze verwachtingen aan en voorspelden dat de neerwaartse trend ons waarschijnlijk naar minimaal de onderkant van de prijsrange van $60.500 zou brengen. In het slechtste geval zouden we zelfs onder deze range zakken.

Het slechtste scenario gebeurde en een belangrijk kantelpunt ging verloren. Hierdoor werd de neerwaartse trend binnen de range verder uitvergroot. We hielden rekening met een verdere daling richting het supportgebied van $50.000. Uiteindelijk zakte de prijs tot een dieptepunt van ongeveer $53.500, wat neerkomt op een daling van 10%. Dit is zeker niet het einde van de wereld, hoewel altcoins flinke klappen kregen.

Op dezelfde manier waarop we aanvankelijk onze mindset aanpasten van bullish op weg naar boven naar bearish op weg naar beneden, hebben we recentelijk deze mindset opnieuw aangepast.

Bitcoin (BTC) 1 en 2 uurgrafiek

In de vorige update bespraken we dat we op zoek waren naar een eerste teken van kracht. We zeiden toen:

“Wanneer we een eerste teken van kracht zien op de 1-uursgrafiek, stappen we direct over naar de 2-uursgrafiek. Pas wanneer we ook de 200MA’s op dit tijdsbestek terugwinnen, achten we een terugkeer in de prijsrange en een grotere stijging richting de 200MA’s op de 4-uursgrafiek als een realistisch scenario.”

Uiteindelijk slaagden we er vrij snel in om zelfs de 200 MA’s (4 uur) terug te winnen en er afstand van te nemen. Deze trend, die ons een maand geleden hielp om onze verwachtingen bearish bij te stellen, is nu een extra bevestiging om onze mindset weer bullish aan te passen.

We zijn nu op het punt waar alleen de bovenkant van de prijsrange rond $72.000 nog in de weg staat voor nieuwe hoogtepunten. Behalve dat, zien we geen reden waarom Bitcoin de opwaartse trend op alle tijdframes de komende periode niet zou kunnen hervatten en voortzetten.

Als we onder een 4 maanden lange prijsrange breken, deze vervolgens na een maand herwinnen, alle structuren opnieuw bullish doorbreken en belangrijke prijsniveaus terugwinnen, zien wij niet in waarom een grijze box, die toevallig de bovenkant van de prijsrange vormt rond $72.000, het huidige bullish momentum zou stoppen.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!

Lees meer over:

    Door: Mitch Geurtsen

    Mitch is met zijn jarenlange ervaring een belangrijke kracht voor het team van Bitcoinmagazine.nl. Hij is gespecialiseerd in grafiek analyse en heeft veel kennis van de cryptomarkt. Hij is erop gericht om complexe materie op een simpele en toch feitelijke en doeltreffende manier over te brengen ...