Bitcoin Update: Stabiliteit Rond $68K, Maar Vuurwerk in Aantocht

13018 totale weergaven

Al weken bevinden we ons in een ruime prijsrange van $60.500 tot $72.000. Het midden van deze range, $66.250, wordt door de markt als een redelijke prijs voor Bitcoin beschouwd. We bewegen periodes een paar procenten boven en dan weer onder deze waarde. De uitbraak uit deze range zal de middellange termijn trend bepalen, afhankelijk van de richting van de uitbraak. Is Bitcoin klaar voor de volgende fase in de bullrun? Is er vuurwerk in aantocht?

Als we naar de voorgaande bullcycli kijken, is het goed mogelijk dat Bitcoin zich voorbereidt op zijn volgende parabolische stijging. Toch blijven we realistisch en gebruiken we de 4-uursgrafiek om een goed beeld te krijgen van wat we de komende dagen kunnen verwachten.

Bitcoin (BTC) Weekgrafiek

We beginnen de update met de onderstaande weekgrafiek om een goed beeld te krijgen van de huidige marktsituatie. Deze grafiek laat in één oogopslag zien hoe de koersontwikkelingen waren in vergelijkbare marktscenario’s in het verleden.

Historisch gezien, en dit is natuurlijk geen garantie voor de toekomst, zien we dat na het doorbreken van weerstand rond de all-time high uit de vorige bullcycli, het echte vuurwerk pas begint. Maakt Bitcoin zich klaar voor zijn volgende parabolische stijging naar $100K+?

Als de geschiedenis zich herhaalt, lijkt dit absoluut een reëel scenario. Maar we staren ons niet blind en gebruiken zoals altijd de lagere tijdsbestekken om een realistisch beeld te krijgen voor de korte termijn. Wat is het meest waarschijnlijke scenario voor de komende dagen tot weken.

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

De analyse op de 4-uursgrafiek is al weken ongewijzigd, en ook vandaag blijft alles hetzelfde. We bevinden ons in een flinke prijsrange van $60.500 tot $72.000. De richting waarin we uit deze range breken, zal hoogstwaarschijnlijk de middellange termijntrend bepalen.

Binnen deze prijsrange raken we niet onder de indruk van koersveranderingen van enkele procenten. Om het onszelf makkelijker te maken, houden we aan dat zolang we boven de 200 MA’s handelen, we nog altijd op jacht zijn naar een nieuw hoogtepunt voor Bitcoin. Dit zou ook een bullish uitbraak uit de range betekenen, met het doorbreken van de all-time high weerstand uit de vorige bullcycli. Dit is het moment waarop het echte vuurwerk begint. De groene fase die de volgende parabolische beweging inluidt!

Aan de andere kant houden we ook rekening met de mogelijkheid dat het anders kan lopen dan verwacht. Om het risico van een bearish scenario te beperken, gebruiken we ook de 200 MA’s. Wanneer we onder deze MA’s terechtkomen, gaan we ervan uit dat we opnieuw de onderkant van de prijsrange gaan testten. Mocht er een bearish uitbraak plaatsvinden, verwachten we een verdere neerwaartse beweging richting het eerstvolgende supportgebied rond $50.000.

Welk scenario het uiteindelijk wordt, en het kan nog weken duren voordat we dit weten, wij zijn in ieder geval goed en realistisch voorbereid op wat komen gaat!

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!

Lees meer over:

    Door: Mitch Geurtsen

    Mitch is met zijn jarenlange ervaring een belangrijke kracht voor het team van Bitcoinmagazine.nl. Hij is gespecialiseerd in grafiek analyse en heeft veel kennis van de cryptomarkt. Hij is erop gericht om complexe materie op een simpele en toch feitelijke en doeltreffende manier over te brengen ...