Bitcoin van Satoshi Nakamoto nu meer dan $60 miljard waard

De koersexplosie van bitcoin maakt dat Satoshi Nakamoto, de uitvinder van bitcoin, zich tot de rijkste der aarde mag rekenen. Hoewel we geen zekerheid hebben is de algemene consensus dat Satoshi ongeveer 1 miljoen bitcoin in zijn of haar bezit heeft.

Waarmee de uitvinder van bitcoin op dit moment een vermogen van 60 miljard dollar heeft. Waarmee Satoshi tot de top 20 van rijkste mensen op aarde behoort. Het is in het kader daarvan best apart om te bedenken dat we van zo iemand niet weten wie het is.

De kracht van bitcoin

Hetgeen ook meteen de kracht van bitcoin laat zien. Natuurlijk is bitcoin niet volledig anoniem, maar de enorme zoektocht naar de identiteit van Satoshi die tot op de dag van vandaag niet succesvol is bewijst dat er wel veel mogelijk is binnen bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als je daar zelf de juist maatregelen voor neemt. Al is privacy voor de meeste mensen niet de belangrijkste reden om bitcoin te gebruiken.

Voor de meeste mensen is bitcoin in de eerste plaats een wapen tegen inflatie. Iets waar we zelfs in onze Westerse financiële bubbel steeds meer last van krijgen. Bitcoin is een baken van rust in een financiële wereld die compleet op hol is geslagen.

Satoshi nog lang niet de rijkste persoon op aarde

Satoshi Nakamoto mag zich sinds de koersexplosie van bitcoin tot de top 20 van rijkste personen op aarde rekenen, maar de nummer één Elon Musk is nog altijd ver weg.

Het vermogen van Satoshi wordt geschat op 60 miljard dollar, terwijl Elon Musk nu gewaardeerd wordt op 214 miljard dollar. Voordat Satoshi op dat punt is moet de bitcoin koers tenminste opklimmen tot een niveau van 215.000 dollar.

Al is de kans dan meer dan aanwezig dat ook het vermogen van Musk weer gestegen is, aangezien de miljardair persoonlijk en via Tesla ook flink in bitcoin geïnvesteerd heeft.

Satoshi dringt de top 10 van rijkste personen op aarde binnen op het moment dat de bitcoin koers door de 100.000 dollar per bitcoin heen breekt. Iets wat gezien het huidige tempo waarop de koers groeit op de korte termijn helemaal niet ondenkbaar is.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....