Beeld van bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto onthuld in Boedapest

Beeld van bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto onthuld in Boedapest

In Boedapest is een bronzen beeld onthuld van Satoshi Nakamoto, de anonieme bedenker van bitcoin. Dat meldt bitcoinmagazine.com op haar website en Twitter account.

Beeld van Satoshi Nakamoto onthuld

Een lokale groep bitcoiners hebben zich sterk gemaakt voor het beeld ter ere van Satoshi Nakamoto en zijn uitvinding, zo is te lezen op de website van de initiatiefnemers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In juni dit jaar is het plan al aangekondigd. Het standbeeld heeft in het Graphisoft Park een plekje gekregen naast een standbeeld van Steve Jobs, de medeoprichter van Apple.

De beeldhouwers Réka Gergely en Tamás Gilly hebben een figuur met een uitdrukkingsloos gezicht ontworpen dat een Bitcoin-hoodie draagt met daarop een recent bitcoin logo.

Dus niet het BC logo die Satoshi initieel gebruikte.

Leuk detail: zodra je voor het spiegelende beeld staat, wordt je gezicht gereflecteerd onder de de capuchon.

Wat de bedenkers daarmee willen zeggen is: 'we zijn allemaal Satoshi', een bekende kreet onder bitcoiners.

Bedenker van bitcoin

Satoshi Nakamoto is de pseudoniem van de bedenker van Bitcoin. De naam is in 2008 door een anoniem persoon gebruikt om de whitepaper van Bitcoin met de wereld te delen.

In 2010 verdween Satoshi van het toneel en sindsdien is het één groot mysterie: wie was deze genie / waren deze genieën?

Er is niets bekend over Satoshi (geslacht, lengte, gewicht of leeftijd), waardoor de beeldhouders voor een neutraal gezicht hebben gekozen.

Zijn naam roept anno 2021 nog steeds veel emotie op, want de onthulling bracht in Boedapest veel mensen op de been.

In het onderstaande filmpje is de complete onthulling terug te kijken.

Lees meer over:
Bitcoin Satoshi Satoshi Nakamoto

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties