Reddit gebruiker verdient $24.000 aan Bitcoin met ‘shitposting en memes’

926 totale weergaven

Een anonieme Reddit gebruiker heeft mooi geprofiteerd van zijn activiteiten met ‘memes en shitposting’. Hij deelt zijn verhaal hoe hij meer dan $24.000 aan Bitcoin heeft verdiend met zijn bijdrages op het internetforum.

Geld verdienen via Reddit

Het gaat om Cryptorich13, een ervaren belegger. Hij vertelt hoe hij zijn Moon-tokens heeft omgezet in Bitcoin. Door de stijgende prijs van bitcoin heeft hij flink verdiend met zijn posts op Reddit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eerder liet hij al weten dat hij meer dan $150.000 aan bitcoin zou hebben. Hij was dus zeker niet onbekend met de industrie.

Eerder dit jaar lanceerde Reddit een eigen ERC-20 token op Rinkeby, een testversie van de Ethereum blockchain. Deze tokens zijn voor de mensen die een bijdrage leveren aan de subreddit r/CryptoCurrency.

Als een Redditor een leuk bericht post, kunnen andere deze upvoten en aangeven of ze het leuk vinden. Hoe meer van deze upvotes een gebruiker krijgt, hoe meer van deze Moon tokens hij ontvangt. Je zou het kunnen zien als manier om opinies te peilen en ook om fooien uit te delen.

Cryptorich13 beweert dat zijn posts zo populair zijn, dat hij sinds 2017 meer dan 80.000 Moons verdiende. Hij maakt vaak grappen en memes over de cryptocommunity, zoals onderstaand voorbeeld.

Reddit gebruiker verdient $24.000 aan Bitcoin met 'shitposting en memes'

Omruilen voor Bitcoin

Moons waren tot juli alleen bruikbaar in de testversie van ethereum. Ontwikkelaar Austin Griffith bedacht echter een manier om de tokens van de ene blockchain naar de andere te verplaatsen. Hierdoor kon Cryptorich13 dus uitcashen.

Het komt er op neer dat hij met de MetaMask wallet zijn Moons kon sturen naar de beurs xMoon. Vanaf deze exchange kon je de tokens weer omruilen voor de stablecoin Dai. Op de decentrale exchange HoneySwap kon hij deze weer omruilen voor andere cryptovaluta.

Op deze manier heeft Cryptorich13 via wat omweggetjes de 80.000 Moons op het testnet omgezet tot 0,92 BTC. Hij stelt:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Ik heb letterlijk $24.000 verdiend met memes en shitposting.”[/penci_blockquote]

De Redditor geeft aan dat hij bewijzen van zijn acties heeft gedeeld op 4chan, en natuurlijk staat zijn verhaal ook op Reddit zelf.

Wil je gezellig meepraten over de nieuwtjes? Kom eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC